Topsportfonds in de maak

Venray | Het plan om een topsportfonds in de gemeente Venray op te richten, krijgt steeds meer vorm en inhoud.

Tijdens het sportgala in december werd het plan gelanceerd door ondernemer en sportliefhebber Danny Caelen. "Venray heeft zo veel sporttalent", legt Danny Caelen uit. "Het fonds is ervoor om de topsport in Venray te bevorderen, te ondersteunen en te helpen ontwikkelen, daar waar mogelijk. Binnen Venray willen we ons met name richten op het ondersteunen van de individuele topsporter met een kwalificatie van het NOC-NSF."

Sinds ruim een jaar is een denktank actief bezig met het uitwerken van het plan voor de nieuw op te zetten Stichting Topsport Venray. De gemeente Venray zal in deze stichting participeren. "Ook de gemeente ziet de inhoudelijke waarde van het fonds. Ze ziet onder meer kansen in de wisselwerking tussen top- en breedtesport, ook in het kader van het project Venray Beweegt. Zeker jongeren trekken zich op aan voorbeeldfiguren. Sporten is gezond. Venrayse topsporters kunnen een grote rol spelen in het streven van de gemeente om meer mensen, jong en oud, aan het bewegen te krijgen."

Momenteel wordt aan de definitieve organisatiestructuur gebouwd. "We hebben al enkele bestuursleden, onder wie een secretaris, leden voor de beoordelingscommissie en topsportbegeleiders. We zijn nog op zoek naar een voorzitter en een penningmeester. Zodra we die hebben gevonden, kunnen we de stichting definitief oprichten."Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Danny Caelen via e-mail dannycaelen@gmail.com.


Introductie Kia Picanto bij Hansen Venray

VENRAY | Kia-dealer VDNS Hansen presenteert de splinternieuwe Kia Picanto. De nieuwe aanwinst in de Kia-familie staat vanaf nu in de showroom aan Keizersveld 2 in Venray. De Kia Picanto is al meerdere jaren een van de meest verkochte auto's, VDNS Hansen is dan ook blij met de introductie van de nieuwe generatie Picanto.

Kia blijft de autowereld verrassen. Was er eerder dit jaar al de introductie van de vierde generatie van de Rio, nu komt Kia met de nieuwe Picanto. Een topper in het A-segment die bijzonder scherp geprijsd is. VDNS Hansen is enorm blij met de introductie van de nieuwe Kia Picanto omdat deze Picanto er weer moderner uitziet. De Picanto is geschikt voor de jonge rijders, maar ook als zuinige familieauto en voor het bedrijfsleven als economische bedrijfsauto.

VDNS Hansen heeft veel nieuwe Picanto's op voorraad ontvangen in diverse nieuwe kleuren. Voor wie nog niet overtuigd is van de rijkwaliteiten en de enorme binnenruimte staan diverse demonstratieauto's ter beschikking om dit zelf te testen. Zeker de niet Kia-rijders zullen enorm positief verbaasd zijn.

Voor de liefhebbers van het huidige model heeft VDNS Kia Hansen Venray dertig nieuwe Picanto's ingekocht die aangeboden worden als VDNS Venray Design Edition. Deze Design Edition heeft diverse extra's zoals lichtmetalen velgen, groot navigatie met achteruitrijcamera, airco, elektrische ramen voor, afstandsbediening etc. Deze zeer complete uitvoering wordt geheel rijklaar aangeboden voor €11.799 (excl. metallic). In deze prijs zijn alle acties in verwerkt. Ondanks de lage prijs heeft deze Kia 7 jaar fabrieksgarantie, 24-uursservice in heel Europa, gratis navigatie-update en vastgestelde onderhoudsprijzen. Geen enkel merk biedt meer zekerheid.

De EconomyLine is een compleet uitgeruste auto met onder meer centrale vergrendeling, getinte ruiten, radio, in kleur gespoten bumpers en automatisch inschakelende verlichting. Bij de EconomyPlusLine komen daar onder meer airconditioning, in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, elektrisch bedienbare ramen voor en in kleur gespoten buitenspiegels en deurgrepen bij. De ComfortLine biedt ook nog onder meer stuurwielbediening voor radio en elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels en chromen omlijsting van de radiatorgrille. Bij de DynamicLine krijgt u vijf zitplaatsen, cruise control, climate control en een met leder bekleed stuurwiel. Verwarmbare voorstoelen en stuurwiel, Smart Key en parkeersensoren achter zijn extra's bij de ExecutiveLine.

De First Edition is zeer rijk uitgerust met standaard onder meer climate control, 7-inch Full Map Navigatiesysteem (inclusief achteruitrijcamera, TomTom Live, Apple Carplay en Android Auto), LED-verlichting, 15-inch lichtmetalen wielen en cruise control. Als topmodel is er de sportief ogende GT-Line met sportieve accentkleuren in het interieur, een dubbele uitlaat, sportieve bumpers, 16-inch lichtmetalen wielen, draadloze inductieoplader voor smartphones én een verstelbare midden armsteun: een primeur in het A-segment. De nieuwe Kia Picanto is al leverbaar vanaf € 11.725,- rijklaar voor de EconomyLine uitvoering.

De EconomyPlusLine staat in de showroom vanaf € 12.475, de ComfortLine € 13.325,-. De DynamicLine komt op € 14.825,- rijklaar, de scherpe prijs van de rijk uitgeruste First Edition bedraagt € 15.575,00 en de ExecutiveLine € 16.075. Voor de GT-Line is de prijs vastgesteld op € 17.075. Tijdens de introductie geldt een inruilpremie van € 750,00. Zowel Zakelijk als Private Lease van de nieuwe Picanto is bijzonder aantrekkelijk. Kia kent een uiterst scherpe leaseprijs.

Op donderdag 6 april van 17.00 tot 21.00 uur is er een speciale introductieavond. De bezoekers kunnen niet alleen van de nieuwe Kia Picanto genieten, maar in samenwerking met Gastrobar Tof tevens van een kaas- en wijnproeverij.


Kinderworkshop Kantfabriek

Horst | Museum de Kantfabriek houdt op woensdag 19 april van 14.00 tot 16.00 uur de kinderworkshop Zelf een Geluksband Klossen van Kant.

Onder begeleiding leren kinderen van zes tot twaalf jaar een eenvoudig patroon te klossen van kant. Het eindresultaat, een kleurrijk bandje van kant, mogen ze mee naar huis nemen. De Kantfabriek houdt elke maand een creatieve kinderworkshop. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.museumdekantfabriek.nl. Museum de Kantfabriek is gelegen aan de Americaanseweg 8 in Horst. Zie ook www.museumdekantfabriek.nl.