Advocaat Paul Van Hoef begint eigen kantoor

Venray | Na 28 jaar met veel plezier bij Van der Putt Advocaten in Venray te hebben gewerkt, kiest Paul van Hoef (57) er bewust voor een nieuwe uitdaging aan te gaan en per 1 april 2017 zijn eigen advocatenkantoor te beginnen: Van Hoef Advocatuur.

Van Hoef is geboren en getogen in Roermond. Hij is in Nijmegen afgestudeerd in Nederlands recht en de klassieke talen. Na enkele jaren lesgegeven te hebben, is hij in 1987 advocaat geworden. Hij volgde aan de Grotius Academie de specialisatieopleiding Milieurecht en is al jaren lid van de Vereniging van Milieurecht Advocaten. Van Hoef was daarnaast drie jaar deken van de Orde van Advocaten in het arrondissement Roermond en vijf jaar lid van de Raad van Discipline 's-Hertogenbosch. Buiten de advocatuur was hij onder meer bestuurslid van een gezondheidscentrum en een school voor speciaal onderwijs. Zijn grootste hobby is golfen.

Van Hoef legt zich in zijn nieuwe kantoor toe op slechts twee rechtsgebieden, namelijk arbeidsrecht en bouw- en omgevingsrecht. Door telkens gedurende enkele maanden over één onderwerp te bloggen, aansluitend een digitale nieuwsbrief uit te geven en geregeld seminars te organiseren, deelt hij zijn kennis met u.

De laatste jaren ziet Van Hoef in de advocatuur de trend dat kantoren zich steeds meer specialiseren. "Je moet wel als kantoor, omdat de regelgeving steeds complexer wordt", legt hij uit. "Dan kun je niet meer alle soorten zaken doen. Er komen steeds meer kleine kantoren met een duidelijke profiel en die zijn vaak flexibeler en transparanter dan de grote kantoren. In die trend ga ik graag mee. Ik heb bewust gekozen voor arbeidsrecht en bouw- en omgevingsrecht, omdat ik daar de laatste jaren het meeste mee te maken heb gehad. Met name op het gebied van bouwrecht en milieurecht gaat er de komende jaren veel veranderen en dat wil ik de komende tien jaar, waarin ik nog van plan ben als advocaat actief te zijn, graag van dichtbij meemaken."

Betrokkenheid bij de cliënt is wat Van Hoef betreft onontbeerlijk voor een goede advocaat. "De wereld zit juridisch gewoon moeilijk in elkaar. Het is belangrijk dat mensen die daar behoefte aan hebben, worden beschermd tegen - bijvoorbeeld - de machtige en onpersoonlijke overheid." Voor Van Hoef is het een uitdaging met zijn goede, analytische vermogen complexe zaken te ontrafelen om de beste oplossing te vinden. Die passie laat hij in het logo van zijn kantoor terugkomen: een echt, Chinees tangram (puzzel van zeven stukjes) met daarin de letter H van zijn achternaam. Hij blijft werken vanuit Venray en daarnaast zullen ook vooral Horst en Deurne deel uitmaken van zijn werkgebied.

Een greep uit de enthousiaste reacties van cliënten die Van Hoef de afgelopen jaren heeft bijgestaan: 'Ben erg tevreden over de werkwijze van Paul en zijn goede hulp bij een akkefietje waar ik zelf niet mee verder kon. Snel, duidelijk, helder en niet onbelangrijk: met het gewenste resultaat. Ik kan hem van harte aanbevelen'.

'Paul van Hoef is een zeer goede advocaat die voor mij op een vlotte, correcte en praktische manier een (vertrek)regeling heeft getroffen. Zeer aan te bevelen, goede adviezen en zeer duidelijke uitleg'.

'Paul van Hoef is een persoon die maar weinig woorden nodig heeft om zich in te leven in de problemen van een ander. Met zijn kennis en ervaring in milieurecht, heeft hij ons geweldig geholpen met het bestemmingsplan en onze milieuvergunning. Prettige persoon om mee samen te werken'.

Van Hoef blogt momenteel op de nieuwe site www.vanhoefadvocatuur.nl al over zaken die te maken hebben met arbeidsrecht. De bedoeling is dat hij hier binnenkort ook onderwerpen zal behandelen die te maken hebben met bouw- en omgevingsrecht.