Circusconcert in De Linde Oirlo

Oirlo | De fanfare van muziekvereniging Ons Genoegen Oirlo houdt op zaterdag 15 april een circusconcert in gemeenschapshuis De Linde in Oirlo.

De ruim 50 muzikanten brengen, onder leiding van dirigent Johan Smeulders, een gevarieerd programma ten gehore, waarbij de typische circusliederen, zoals Circus Renz en The Acrobat, uiteraard niet ontbreken. Onder begeleiding van de fanfare laten leerlingen van basisschool Eigenwijs (Oirlo-Castenray), dansacts, goocheltrucs en acrobatische acts zien. Daarnaast gaat goochelaar Rinaldo de lachspieren flink op de proef stellen. Na afloop van het concert kunnen kinderen leren hoe leuk het is om zelf muziek te maken. Zo mogen kinderen bijvoorbeeld zelf op een instrument spelen. Voor ouders is er een stand ingericht waar allerlei informatie te verkrijgen is over een muziekopleiding bij muziekvereniging Ons Genoegen Oirlo en fanfare Dorpsklank Castenray. Iedereen is van harte welkom om bij dit concert, dat begint om 16.00 uur, aanwezig te zijn. Kaarten zijn verkrijgbaar bij café D'n Terp in Oirlo of te reserveren via e-mail activiteiten@onsgenoegenoirlo.nl. Met het circusconcert hoopt de muziekvereniging kinderen te enthousiasmeren om zelf muziek te maken. Neem eens een kijkje op www.onsgenoegenoirlo.nl.


Nieuwe expositie bij Cultura Venray

Venray | Vanaf maandag 3 april is er een nieuwe expositie te zien in de kantoorruimte van Cultura Venray in het centrum van Venray.

Dit keer wordt het werk van Marlies van Zeben getoond. Cultura Venray biedt zijn ruimte aan om regionale kunst tentoon te stellen. Het werk van Marlies van Zeben is tot 23 mei te zien in het pand in het Schoutenstraatje 15. Door de wisselexpositie krijgen regionale kunstenaars een podium om eigen kunstwerken te laten zien. Marlies van Zeben uit Holthees laat divers werk op papier zien in gemengde technieken. Haar collages bestaan uit gefotografeerde, gedrukte, bedrukte, beschilderde en weer uitgeknipte vormen, laag over laag. Het herschikken daarvan leidt tot verrassende nieuwe composities. Daarnaast laat zij enkele landschappen zien. De expositie is tijdens de openingstijden van Cultura Venray op dinsdag en donderdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur te bezoeken. Buiten de openingstijden kunnen belangstellenden binnenlopen, wanneer er iemand aanwezig is.