Volharding kopje onder tegen ZSV

ZSV-Volharding 3-1 (1-0).

Doelpunten: 16. Davy Althuizen 1-0; 63. Ron Verlijsdonk 2-0; 90. Tom Kessels 2-1; 91. Redoan Aitsarou 3-1. Scheidsrechter: Bezemer (Dordrecht). Toeschouwers: 250. Gele kaart: Maarten Kuunders (ZSV), Rick Tissen, Roel Gerrits en Jeroen Schepens (Volharding)

Volharding: Vullings; Schepens, Gerrits (82. Van Kempen), Kessels en Albers; Beurskens, Lenkens en Blenckers; Tissen, Van Rens (67. Van den Bosch) en Brouwer (77. Arts).

ZEILBERG | Volharding leed een 3-1 nederlaag in de belangrijke wedstrijd tegen ZSV in de eerste klasse D. Na het sterke optreden van een week eerder tegen Venray, was het contrast in Zeilberg wel erg groot. Door het verlies staat Volharding weer op een directe degradatieplaats.

Trainer Sjoerd van der Coelen moest zijn winnende formatie van tegen Venray op twee plaatsten wijzigen. Wouter Evers en Jip Verstegen liepen in de derby de gele kaart op en beiden waren geschorst. De aanvallers Rick Tissen en Marc van Rens verschenen in de basis, waardoor Jasper Lenkens – die drie keer scoorde tegen Venray – terugzakte naar het middenveld, waar hij minder goed tot zijn recht komt. Aanvallend was Volharding in Zeilberg geheel onmachtig. Al zorgde Rick Tissen al snel voor het eerste gevaar. Zijn doelpoging verdween na drie minuten in het zijnet. Het was ook de enige keer dat Volharding voor rust in de buurt van het ZSV-doel verscheen.

De thuisclub pakte het initiatief en goalie Job Vullings moest al snel aan de bak om een vroege tegentreffer te voorkomen. Totdat Davy Althuizen na een steekpass vrij voor het doel opdook: 1-0. Even later kwam Volharding goed weg toen de scheidsrechter geen penalty zag in een duwfout van Tom Kessels.

Na de thee leek Volharding terug te komen. Een schot van Mark Blenckers smoorde in de Zeilbergse defensie, terwijl Tom Kessels voor open doel hoog overschoot. Daarna was het weer de beurt aan ZSV. Volharding kwamen enkele keren goed weg, maar in de 63e minuut was het toch raak via Ron Verlijsdonk: 2-0. Daarna verzuimde ZSV het duel definitief te beslissen. In de slotfase ging centrale verdediger Tom Kessels mee naar voren. De Venraynaar wist op aangeven van Jasper Lenkens de 2-1 te scoren. De hoop op een beter resultaat vervloog snel want vanaf de aftrap herstelde de thuisploeg de marge weer: 3-1.