Skunk/VCH        20-30 (28-58)

Avance 2        19-29 (28-54)

Set Up-Apollo Mill        19.00

Vijfde zege Jumpers'76

BC Deurne Pioniers 80-88 (47-46). Topscorers Jumpers'76: Dirk Laurense (26 punten), Justin Gommans (18) en Jorik Wulterkens (16).

Deurne | De basketballers van Jumpers'76 wonnen zaterdag in de eerste klasse voor de vijfde keer op rij. Op bezoek bij BC Deurne Pioniers keken de gasten bij de rust tegen een kleine achterstand aan: 47-46. Na de pauze bleef het lange tijd spannend, maar trokken de Venrayse basketballers uiteindelijk aan het langste einde: 80-88.

Justin Gommans begon sterk in het eerste kwart met tien punten, maar kon niet voorkomen dat de thuisploeg het initiatief had. Onder andere door vijf driepunters in de eerste zes minuten werd het eerste kwart in het voordeel van de thuisploeg afgesloten: 31-23. In het tweede kwart kregen de gasten meer controle over het duel en mede door uitstekend verdedigend werk van Loek Claessens kon Jumpers'76 het gat nagenoeg dichten: ruststand 47-46. In de zesde minuut van het derde kwart kwamen de Venrayse basketballers voor het eerst op voorsprong. Met Dirk Laurense als vaste, veelscorende factor en fraaie acties van Andrea Penco stonden de gasten nipt voor: 64-65. In het vierde kwart was het vooral stuivertje wisselen, waarbij Jumpers'76 uiteindelijk het beslissende gaatje sloeg. Jorik Wulterkens scoorde tien van zijn zestien punten in het laatste kwart en droeg daarbij een belangrijk steentje bij aan de zege.

Op zaterdag 8 april speelt Jumpers'76 thuis tegen Akros. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 16.00 uur.

Tina Janssen redt punt De Peelkorf

Bladella-De Peelkorf 14-14 (7-5). Doelpunten De Peelkorf: Tina Janssen en Linda Verlijsdonk (beiden 4x), Rian Litjens (3x), Marly van Asten, Janneke Jenneskens en Lisa Verlijsdonk.

Bladel | De korfbalsters van hoofdklasser De Peelkorf pakten zondag in Bladel een punt in de uitwedstrijd tegen Bladella. Het doelpuntrijke duel eindigde in 14-14. De Peelkorf had het in de beginfase lastig met de manier van verdedigen van de tegenstander. Mede hierdoor waren de aanvallen te kort en kon Bladella de score openen. Met een afstandsschot wist de thuisploeg de score te verdubbelen: 2-0. Uiteindelijk wist ook de Peelkorf het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken, maar was het Bladella dat gemakkelijker combineerde en scoorde. Daardoor liep de thuisploeg uit naar een 7-2 voorsprong. De gasten toonden vervolgens veerkracht en verkleinden de achterstand tot 7-5 bij rust. Na de pauze verkleinde De Peelkorf de achterstand meteen tot 7-6. De gelijkmaker bleef uit en de thuisploeg zette nog een keer aan. Dit resulteerde in een aantal doelpunten van Bladella, waardoor er een 11-8 stand op het scorebord stond. In het verloop van de tweede helft liepen de aanvallen van de Ysselsteynse korfbalsters beter. Het harde werken werd beloond, want de stand kwam weer in evenwicht 11-11 en voor het eerst in de wedstrijd namen de gasten zelfs een voorsprong. In de slotfase boog Bladella de achterstand om in een voorsprong (14-13), maar wist Tina Janssen in de slotminuut met een doorloopbal toch nog een punt uit het vuur te slepen voor De Peelkorf 14-14. Op zondag 9 april speelt De Peelkorf thuis tegen Corridor. Het duel op sportpark De Vlies begint om 13.30 uur.

Ruime zege Oranje Wit

Klick'15-Oranje Wit 9-15 (7-8). Doelpunten Oranje Wit: Maureen Drabbels (3), Janne Gellings (3), Dionne Drabbels (2), Carlijn Bonants (2), Aniek Drabbels (2), Jessica Klaassens, Nathalie Loenen en Mandy Litjens.

Wilbertoord | Hoofdklasser Oranje Wit was zondag een maatje te groot voor Klick'15. Het uitduel eindigde in een ruime 9-15 zege voor de gasten uit Leunen. Oranje Wit had de hele wedstrijd de overhand, maar vergat zichzelf in de eerste helft te belonen: 7-8. Oranje Wit startte meteen fel en stond verdedigend erg sterk. Klick'15 had veel moeite met de manier van verdedigen van de Leunse korfbalsters die veel ballen onderschepten. Aanvallend wist Oranje Wit mooie kansen te creƫren, maar liet de afwerking te wensen. In de tweede helft wist de ploeg uit Leunen het krachtsverschil wel uit te drukken op het scorebord en bouwde Oranje Wit de voorsprong gestaag uit. De thuisploeg had geen antwoord op de uitstekende aanvallen van de gasten en kon pas in de slotfase nog iets terug doen. De winst en de punten gingen ecter mee naar Leunen. De doelpunten van Oranje Wit werden gescoord door Maureen Drabbels en Janne Gellings (beiden 3x), Dionne Drabbels, Carlijn Bonants en Aniek Drabbels (allen 2x), Jessica Klaassens, Nathalie Loenen en Mandy Litjens. Op zondag 9 april ontvangt Oranje Wit Altior, de nummer twee op de ranglijst. Het duel op sportpark 't Klaverblad begint om 13.00 uur.

Zes treffers Rian Willems

SVOC'01-JES 13-8 (8-3). Doelpunten SVOC'01: Rian Willems (6x), Fleur de Mulder (4x), Marloes Cox, Elien Nabben, Sofie de Mulder.

Oirlo | De korfbalsters van SVOC'01 waren zondag in de overgangsklasse A op het eigen sportpark De Heesakker te sterk voor hekkensluiter JES: 13-8. De thuisploeg begon goed aan het duel en leidde al snel met 4-0. Na een 8-3 ruststand kwam de zege voor de thuisploeg ook in de tweede helft, waarin na wederom een sterke start (10-5) in de slotfase de scores minder makkelijk vielen, nooit in gevaar. Met zes treffers was Rian Willems trefzeker aan de zijde van SVOC'01. De overige doelpunten kwamen op naam van Fleur de Mulder (4x), Marloes Cox, Elien Nabben en Sofie de Mulder. Op zondag 9 april gaat SVOC'01 op bezoek bij Astrantia/ONA, aanvang 12.45 uur.

Merselo onderuit

Merselo-Oxalis 8-15 (4-7). Doelpunten Merselo: Aniek van den Heuvel en Jacqueline van Meijel (beiden 2x), Femke Claessens, Anke Zegers, Marieke van Rheden en Angela Litjens.

Merselo | De korfbalsters van Merselo verloren in de eerste klasse C van Oxalis. Op het eigen sportpark De Vloet ging Merselo met 8-15 onderuit. De gasten, de nummer twee op de ranglijst begonnen goed aan het duel en leidden al snel met 0-5. Vervolgens kwam Merselo voor de rust terug tot 4-7, maar in de slotfase van de verder gelijk opgaande tweede helft liep Oxalis alsnog uit naar een overtuigende zege. Voor Merselo scoorden Aniek van den Heuvel en Jacqueline van Meijel (beiden 2x), Femke Claessens, Anke Zegers, Marieke van Rheden en Angela Litjens de doelpunten. Op zondag 9 april speelt Merselo in en tegen Lottum, aanvang 13.00 uur.