Leunen buigt voor sterk Olympia'18

Leunen-Olympia'18 0-5 (0-1).

Doelpunten: 10. Mustafa Yilmaz 0-1; 48. Bastiaan Görts 0-2; 61. Stan Claassen 0-3; 67. Furkan Sarioglu 0-4; 74. Furkan Sarioglu 0-5. Scheidsrechter: Janssen (Sevenum). Toeschouwers: 75. Gele kaart: Gijs Mooren (Leunen).

Leunen: Timo Litjens; Jacobs, Beelen (75. Riensema), Thomas Litjens en De Kok; Pim Weijs, Loenen en Gielens (52. Manders); Thomas Weijs (75. Tastan), Mooren en Van de Winkel.

LEUNEN | Leunen kon thuis niet voor een stunt zorgen tegen titelkandidaat Olympia'18 in de vierde klasse F. Na een 0-1 achterstand bij rust leden de oranje-witten een afgetekende 0-5 nederlaag.

Door Henk Willemssen

Voor Leunen-trainer Vincent van Sambeek was het een weerzien met zijn voormalige vereniging. Tijdens de winterstop verruilde hij het tweede elftal van Olympia'18 voor de Leunse hoofdmacht. Van Sambeek zag zondag dan ook veel bekende gezichten op sportpark 't Klaverblad. "We gunnen je alle succes, alleen vandaag niet", lachte een Boxmeers bestuurslid. Vooraf had de Leunse trainer weinig hoop op een positief resultaat. "Olympia is gewoon te sterk voor ons. Alleen als wij een heel goede dag hebben, en zij een mindere, dan maken we een kans."

In Boxmeer leed de Leunse ploeg al een 4-0 nederlaag. Zonder de geschorste verdediger Quincy Linke probeerden de oranje-witten de schade te beperken. Van Sambeek koos voor een defensieve opstelling waardoor Olympia'18 tot aan de middellijn ongehinderd de bal kon rondspelen. Vanaf daar begon het storen van de Leunse voorwaartsen. De oranje-witten wisten in de eerste helft het Boxmeerse aanvalsspel aardig goed te ontregelen. Na tien minuten verscheen Mustafa Yilmaz na een mooie aanval plotseling vrij voor het doel van Timo Litjens. De Boxmeerse topschutter haalde hard en onhoudbaar uit: 0-1. De bezoekers bleven het spel dicteren maar wisten een tijdlang weinig openingen te creëren in de hechte Leunse afweer.

De beste en enige grote kans voor de thuisploeg ontstond na een klein halfuur. Gijs Mooren liet een goede actie zien aan de linkerkant. Hij bracht Pim Weijs in stelling die direct op doel vuurde. Via de bovenkant van de lat vloog de bal over. Richting het rustsignaal probeerde Olympia'18 nog extra gas te geven. Leunen-verdediger Jessy de Kok trapte de bal na een hoekschop vlak voor de doellijn weg.

Vrij snel na de pauze viel de 0-2. Toen de zojuist ingevallen Stan Claassen na een uur fraai de 0-3 binnenkopte, gingen bij Leunen de kopjes omlaag. Na een uitgespeelde aanval viel de 0-4. En na wat geklungel in de defensie liepen de bezoekers uit naar 0-5. Daarbij zou het blijven. Een minpunt voor Leunen was dat Gijs Mooren geel kreeg vanwege het wegtrappen van de bal. Hij is daardoor geschorst voor het belangrijke duel van zondag tegen SVEB.