Afbeelding
Foto:

Raayland wint debattoernooi

Arnhem | Een groep scholieren van het Raayland College uit Venray won zaterdag samen met zeven andere scholen het Unicef Kinderrechten Debattoernooi. Ruim 300 scholieren van 58 teams debatteerden tijdens deze landelijke wedstrijd in het Stedelijk Gymnasium en het MBO Rijn IJssel in Arnhem.

Unicef Nederland zette het toernooi samen met de Stichting Nederlands Debat Instituut op touw. Samen met de andere debatteams gaan de Raayland-scholieren op 15 september op Kleine Prinsjesdag in de Den Haag in debat met Kamerleden. De stellingen gingen over onderwerpen die voor kinderen van belang zijn zoals vrijwilligerstoerisme, aanmeldcentra voor vluchtelingenkinderen en snapchat. De winnende teams krijgen in aanloop naar het debat in de Ridderzaal op 15 september debattrainingen aangeboden. Door mee te doen aan het Unicef Kinderrechtendebattoernooi leren kinderen over kinderrechten, zodat zij daar beter voor op kunnen opkomen.

Van links naar rechts op de foto: Jan van Soest (15), Mees Hillenbrink (15), Martijn Vennekens, begeleider (16), Quinn de Roock (15), Aukje Steijns (13) en Wouter van Schijndel (15).


BinckBank Tour

Venray | De wielerronde Eneco Tour gaat verder als de BinckBank Tour. De beursgenoteerde Nederlandse online beleggersbank maakte woensdag bekend zich de komende vijf jaar als hoofdsponsor aan de enige meerdaagse wielerwedstrijd uit de UCI WorldTour in Nederland en Belgiƫ te hebben verbonden.

De etappewedstrijd vindt dit jaar begin augustus plaats. De ploegenpresentatie is op 6 augustus in Breda. Een dag later, op maandag 7 augustus, is Venray de finishplaats. Op zondag 13 augustus later wordt de etappekoers in het Belgische Geraardsbergen afgesloten. De editie van 2017 heeft verder aankomsten in Leidschendam, Ardooie, Lanaken, Sittard-Geleen en Houffalize. De organisatie van de wielerwedstrijd is in handen van sportmarketingbureau Golazo Sports.

De Stichting Wielerpromotie Venray is momenteel druk bezig met de voorbereiding op de komst van de BinckBank Tour naar Venray. "We hebben lang moeten wachten op de nieuwe naam, maar nu kunnen we echt aan de slag met de promotie en de verdere organisatie van dit wielerspektakel, dat op kermismaandag 7 augustus naar Venray komt en tienduizenden fans trekt", zegt bestuurslid Christ van den Munckhof.