Volksmuziek

Overloon | De Tsjechisch/Moravische kapel Túfaranka komt op zaterdag 15 april naar gemeenschapshuis De Pit in Overloon op uitnodiging van blaaskapel Freunde Echo.

Beide kapellen hebben een jarenlange vriendschapsband die verder gaat dan alleen maar muziek maken, hoewel de Moravische volksmuziek de belangrijkste verbinding is tussen beide. Túfaranka heeft een zangformatie bestaande uit twee vrouwen- en twee mannenstemmen. Alle liedjes hebben een boodschap waarin onder meer liefde, verdriet, afscheid, blijdschap, vriendschap, wijn, bier of het Moravische land worden bezongen. Jan Bilek, eerste tenorspeler, is de leider. Túfaranka heeft inmiddels vijftien cd's en een muziek dvd uitgebracht. Optredens worden gegeven in heel Europa. Kaartjes reserveren kan bij J. Jacobs via telefoon (0478)641516 of via www.blaaskapel.nl. Freunde Echo opent de avond om 18.30 uur en rond 20.15 uur gaat Túfaranka het podium betreden.


IVN De Maasvallei

Holthees | IVN De Maasvallei houdt op zondag 9 april een excursie vanaf de Buitenboel in Holthees. De route gaat richting de Maas, waar de Vierlingsbeekse Molenbeek wordt gepasseerd. Die wordt stroomopwaarts gevolgd door de Ezelshemel tot het voormalige Makken. De wandeling staat in het teken van het voorjaar. Verzamelen om 9.30 uur in de Buitenboel aan de Sleijbergweg 1. Om 10.00 uur begint de circa 2,5 uur durende wandeling. De excursie wordt afgesloten met soep. Voor informatie: Juul de Bont, telefoon (0478)631800 of Angeline Aben, telefoon (0485)383207.