Twee doelpunten Myrthe Moorrees

Enschede | Voetbalster Myrthe Moorrees scoorde zaterdagavond in het uitduel met FC Twente twee keer voor PSV. De Venrayse centrale verdedigster won met de Eindhovense ploeg met 3-4 van de thuisploeg. De Eindhovense doelpunten vielen voor rust, die van Twente na de thee. Myrthe Moorrees maakte er twee, waarvan de eerste uit een penalty.

Met vijf zeges op rij gaat PSV met een heerlijk gevoel de kampioenspoule in. PSV achterhaalde ADO Den Haag en staat nu derde. Daarnaast werd niet alleen op FC Twente maar ook vorige week op Ajax (1-0) een psychologisch belangrijke overwinning geboekt door de ploeg van trainer Nebojsa Vuckovic.

Op vrijdag 21 april begint PSV aan de eindstrijd om het landskampioenschap met de thuiswedstrijd tegen FC Twente. De ploegen nemen de helft van de tot dusverre behaalde punten mee. Het team van Moorrees gaat zich tevens opmaken voor de halve finale van het bekertoernooi. PSV speelt in het paasweekend de halve finale van het KNVB-bekertoernooi. De thuiswedstrijd tegen Heerenveen is vastgesteld op zaterdag 15 april om 14.30 uur op De Herdgang in Eindhoven.

Stijn van Gassel blijft bij Helmond Sport

Ysselsteyn | Stijn van Gassel blijft verbonden aan Helmond Sport.

De optie in het contract van de 20-jarige doelman uit Ysselsteyn is door de eerstedivisionist gelicht. Dat meldt Helmond Sport op de website van de club. Het contract loopt nu door tot de zomer van 2019. Van Gassel maakte vorige week vrijdagavond zijn debuut in het eerste team van Helmond Sport. In het duel met FC Dordrecht verving Van Gassel eerste doelman Ferhat Kaya. De keeper brak op de training een middenhandsbeentje en is enkele weken uit de roulatie. De Ysselsteynse doelman hield meteen de nul in zijn debuut, want Helmond Sport versloeg in eigen huis FC Dordrecht met de kleinst mogelijke cijfers: 1-0.

Nipte nederlaag dames Venray

Prinses Irene-Venray 2-1 (2-1). Doelpunt Venray: Marieke Janssen.

Nistelrode | De voetbalsters van Venray verloren in de hoofdklasse B van Prinses Irene. Het duel in Nistelrode eindigde in een 2-1 nederlaag voor de Venrayse ploeg. Halverwege de wedstrijd was de eindstand al bereikt. Prinses Irene kwam na vijf minuten op voorsprong. Marieke Janssen maakte vervolgens halverwege de eerste helft de 1-1, waarna de thuisploeg vlak voor de rust de 2-1 scoorde. In de tweede helft ging Venray op jacht naar de gelijkmaker, maar waren de grootste kansen voor Prinses Irene. Op zondag 9 april ontvangt Venray laagvlieger Venlosche Boys. Het duel op sportpark De Wieën in Venray begint om 12.00 uur.

Verrassende zege SSS'18

SSS'18-FC Gelre 4-3 (1-2). Carlijn Nohlmans (3x) en Marije Jager.

Overloon | De voetbalsters van hekkensluiter SSS'18 wonnen zondag in de eerste klasse D verrassend het thuisduel met FC Gelre. De doelpuntrijke wedstrijd op sportpark De Raay in Overloon eindigde in een 4-3 zege voor de thuisploeg, die bij de rust nog tegen een 1-2 achterstand aankeek. Aan de zijde van SSS'18, dat sterk verdedigde en gokte op de counter, was Carlijn Nohlmans de uitblinkster. Zij scoorde drie treffers. Ook Marije Jager was doeltreffend voor de Overloonse ploeg.

"Deze overwinning is een mooie opsteker", zegt SSS-trainer Tony Versluis. "We gaan met een lekker gevoel op naar de volgende wedstrijd."