Venray-spits Jordi Janssen haalt uit voor de 2-0 tussen de SSS'18-verdedigers Cas Rutten (links) en Stan Venhuizen. Foto: Simone Swinkels

Venray klopt SSS'18 opnieuw

Venray-SSS'18 5-2 (4-0).

Doelpunten: 9. Danny Pelzer 1-0; 27. Jordi Janssen 2-0; 35. Angelo van Mil 3-0; 41. Jordi Janssen 4-0; 47. Paul Janssen 4-1; 74. Bas Joosten 4-2; 88. Bram Vievermans 5-2. Scheidsrechter: Dragstra (Heerlen). Toeschouwers: 700. Gele kaart: Danny Pelzer, Joy Koenen (Venray), Wout Janssen en Paul Janssen (SSS'18).

SV Venray: Strumpen; Egelmeers, Koenen, Gielens en Van der Waerden; Pelzer, Van Mil en Kersten (22. Tastan, 73. Peeters); Deenen (79. Vievermans), Janssen en Shala.

SSS'18: Van den Berg; Wijenberg (90. Kuenen), Wout Janssen, Venhuizen en Rutten (79. Luydens); Voesten, Paul Janssen en Rommen; Joosten, Verlinden en Lucassen.

Door Henk Willemssen

VENRAY | In een doelpuntrijke derby met twee totaal verschillende helften trok Venray zaterdag aan het langste eind tegen SSS'18: 5-2. Na een riante 4-0 voorsprong bij rust, kregen de rood-witten het na de thee nog knap lastig tegen de opgeleefde Overloners. Het doemscenario van een week eerder tegen Volharding, toen Venray na de pauze finaal de boot inging, bleef uit.

Verliezend trainer Ales Jurcik was ziedend tijdens de rust. Hij kwam heel snel uit het kleedlokaal. "Een schande. Er is totaal geen beleving", foeterde hij. "Ik ben maar een minuut binnengeweest. Ik hoef niet veel te zeggen. Ik heb wel gezegd dat ik niet ga wisselen. Zij die de problemen hebben veroorzaakt, moeten het zelf maar zien op te lossen." Venray had in de eerste helft geen kind aan de ongekend tamme Overloners, die zonder de geschorste Teun van Bree aantraden. Bij Venray zaten Abe Stiphout, Dimitris Touratzidis en Jordy Wismans een schorsing uit. Na negen minuten kon Danny Pelzer vanaf het middenveld zomaar de zestien binnendringen en de 1-0 binnenschieten. Daarna kenden de Overloners een betere fase, maar de doelpogingen waren te onzuiver.

Na een klein halfuur haalde Jordi Janssen, die Touratzidis in de spits verving, prachtig uit binnen de zestien. De bal zeilde bij de tweede paal binnen: 2-0. Even later mocht Angelo van Mil aanleggen voor een vrije trap op achttien meter van het doel. De Venrayse captain krulde de bal langs de muur in de verre hoek: 3-0. Het werd nog erger voor de Overloners. Op aangeven van Danny Pelzer scoorde Jordi Janssen een vrijwel identieke treffer als bij de 2-0: 4-0. Ontluisterd zochten de aangeslagen Overloners het kleedlokaal op. Venray-trainer Stef Sijbers herinnerde zijn ploeg aan de recente derby in Vierlingsbeek. Toen gaf Venray na rust een 2-0 voorsprong weg en verloor met 2-4. Paul Janssen scoorde al heel snel met een venijnige uithaal de 4-1. "We begonnen te slap en gingen weer achteruit lopen", verklaarde Sijbers. "We konden geen druk meer zetten op het middenveld. We gaven de tegenstander ook alle gelegenheid om de lange, hoge bal te spelen. Terwijl wij geen lengte in de ploeg hebben." Er kwamen kansen voor de geel-zwarten. Koen Voesten kreeg de bal van dichtbij niet goed op zijn schoen, terwijl Paul Janssen de lat trof. Halverwege de tweede helft kopte Cas Rutten gevaarlijk in maar doelman Jordy Strumpen bracht redding. Even later viel toch de 4-2. Paul Janssen kopte een voorzet vanaf links van Cas Rutten door naar Bas Joosten die doeltreffend uithaalde: 4-2. SSS'18 maakte jacht op de aansluitingstreffer, maar de krachten vloeiden langzaam weg. De zojuist ingevallen Bram Vievermans scoorde vlak voor tijd bij een uitval de 5-2.

"Met een 4-0 ruststand dacht ik in de tweede helft rustig in de dug-out te zitten. Maar ik heb me tot 85e minuut druk staan te maken omdat het niet liep", zei Sijbers. "Na de 4-1 ging het bij de spelers in de kopjes zitten. We gingen steeds meer achteruit hangen, terwijl we juist druk naar voren moeten zetten. Maar al met al hebben we toch gewonnen. We staan nu op 29 punten. Met 32 punten zijn we helemaal veilig." Voor SSS'18 lijkt het doek gevallen na de zevende nederlaag op rij.