Lezing Hans Visser in Odapark

Venray | Adelbertvereniging Venray houdt op maandag 10 april vanaf 20.15 uur de achtste lezing van het seizoen in het Odapark in Venray.

De lezing wordt gegeven door beeldend kunstenaar en kunstdocent Henk Vissers (1954) uit Nieuw Bergen en draagt de titel Modern Realisme in de Westerse Kunst.

Het onderwerp van de voordracht is Realismekunst, kennis en kunde. Er wordt ingegaan op specifieke kenmerken en conventies van (moderne) realistische kunst in voorstelling, vormgeving en inhoud, op het realisme als generiek fenomeen in de westerse kunst door de eeuwen heen, vanaf de klassieke oudheid tot heden, op technische ontwikkelingen als ballast of panacee voor de kunstenaar en op de appreciatie van realistische kunst.

De voordracht wordt rijkelijk ondersteund met illustratieve voorbeelden van realistische kunst met het accent op Nederlands Modern Realisme. De voordracht vormt een kunsthistorische en kunstbeschouwelijke prelude van het bezoek aan het museum MoRe in Gorssel, het nieuwe museum voor modern realisme van zakenman en miljardair Hans Melchers.

Spreker Henk Vissers is verbonden als kunstdocent aan het Raayland College in Venray en beeldend kunstenaar exposeert hij zijn werk in binnen- en buitenland. Introducés zijn welkom. Zie ook www.adelbertvenray.nl.