Wandeling IVN

Tienray | IVN Geijsteren-Venray houdt op zondag 9 april een publiekswandeling langs de Groote Molenbeek stroomopwaarts richting Tienray.

Deze wandeling start om 10.00 uur op het Raadhuisplein in Meerlo. De deelnemers worden langs plekken gevoerd waar het water zich een weg baant naar de Groote Molenbeek. Via het Schuitwater en de Elshout voert de wandeling naar het stroomgebied van de Groote Molenbeek.

Dans-je-vrij

Venray | Dans-je-vrij houdt elke tweede vrijdag van de maand in wijkcentrum Den Hoender in Venray een dansavond.

Lekker los dansen, stijldansen, lijndansen, salsa en cumbia. Iedereen die van dansen houdt, is van harte welkom op deze gevarieerde dansavonden. Er wordt muziek gedraaid van de jaren '60 tot nu.

De Locht

Melderslo | In Streekmuseum De Locht in Melderslo bakken op zondag 9 april kinderen palmhaantjes in de bakoven van het museum. Tevens mogen ze de palmstokjes versieren. Verder is de smederij is in bedrijf en er worden biologische groenten verkocht met de oude veilingklok. Muziekgroep Vurdewind zorgt voor de muziek. Bezoekers kunnen tevens de wisselexpositie Onderweg, van karrenspoor tot A73 bekijken. Het museum is alle dagen open van 10.00 tot
17.00 uur.