Afbeelding
Foto:

Van Muiswinkel in schouwburg

Venray | Stevige grappen, rake typeringen, relativeringen en mopperige terzijdes waarbij enig welgemeend moralisme heel goed past.

Erik van Muiswinkel (foto) is klaar voor de volgende ronde. Na de soepele winstpartijen versus Barack Obama en kapitein Schettino neemt hij het in De Olieworstelaar tegen Erik van Muiswinkel op.

Een veel geduchter tegenstander. In een reeks schermutselingen laat hij zichzelf in honderd hilarische minuten alle hoeken van de ring zien. Erik van Muiswinkel treedt in Schouwburg Venray op zaterdag 8 april om 20.00 uur op.

In de voorstelling AaiPet beginnen twee goochelaars vrolijk met hun act. Ze vouwen hondjes van ballonnen en toveren bananen uit iPads. Precies zoals het hoort. Maar de truc komt in opstand. De iPad ontpopt zich tot een brutale grapjas die de show danig in de war stuurt.

Uiteindelijk weet niemand meer wat voor of achter is en wie nu eigenlijk wie bestuurt. Een hilarische peutervoorstelling, zonder praatjes, met veel muziek, magie en beweging. Aaipet is te zien op zaterdag 8 april om 16:00 uur.

In 2014 veroverde Abafazi hartverwarmend en zeer succesvol de Nederlandse theaters. Nu komen de vrouwen in het Venrayse theater terug met een nieuwe show op zaterdag 15 april om 20.00 uur. Abafazi is Zulu en betekent 'vrouwen'.

De tien Zuid-Afrikaanse vrouwen van Abafazi nemen het publiek mee op reis door de muziek en cultuur van Zuid-Afrika. De Afrikaanse drum, de marimba en hun stem zijn de basisinstrumenten. Internationale hits van Miriam Makeba en Brenda Fassie passeren de revue, afgewisseld met indrukwekkende drum- en danspartijen en natuurlijk wordt er ook a capella gezongen.

Deze maand ook te zien in Schouwburg Venray: Harrie let op de kleintjes (07-04), La Pat (07-04), Pinokkio de sprookjesmusical (09-04), Nard Reijnders (17-04) en Roué Verveer (20-04).

Voor meer informatie over het complete theaterprogramma van Schouwburg Venray, of voor het reserveren van tickets, kijk op de website www.schouwburgvenray.nl.

Foto: Govert de Roos, ontwerp Gijs Kuijper.


Knutselmiddag in Brukske

Venray | AvBa houdt op zaterdag 8 april een knutselmiddag in het teken van Pasen voor kinderen van vier tot en met tien jaar in wijkcentrum Brukske in Venray.

De aanvang is om 13.00 uur.