School Taalrijk tijdelijk dicht

Hegelsom | Leerlingen en docenten van Taalrijk in Hegelsom verhuizen tijdelijk naar een andere locatie vanwege gezondheidsklachten. De lessen worden voorlopig verplaatst naar het Dendron College in Horst.

Leerlingen en docenten kampen met verschillende gezondheidsklachten als ze op school zijn. Zo wordt er geklaagd over hoofdpijn en geïrriteerde luchtwegen en ogen. De GGD onderzoekt wat er precies aan de hand is.

"Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de klachten is, maar we willen geen enkel risico lopen. De gezondheid van personeel en leerlingen heeft prioriteit", zegt wethouder Ger van Rensch van de gemeente Horst aan de Maas (onderwijshuisvesting).

De school voor voortgezet onderwijs geeft les aan vluchtelingen en arbeidsmigranten uit de gemeenten Horst aan de Maas en Venray. De school startte aan het begin van dit schooljaar in twee gebouwen aan de Pastoor Debijestraat in Hegelsom. De gemeente Horst aan de Maas verbouwde de panden tot een geschikte onderwijslocatie. Taalrijk voldoet aan alle bouwkundige en technische eisen voor scholen én aan de norm Frisse Scholen. Alle partijen zijn zeer ingenomen met de locatie. Desondanks kregen personeel en leerlingen in de loop van het schooljaar in toenemende mate last van onder andere hoofdpijn, geïrriteerde luchtwegen en ogen.

Gelet op die klachten is het klimaatsysteem in het gebouw geoptimaliseerd. Onlangs verergerde het aantal klachten zodanig, dat de betrokken organisaties er nu voor kiezen om de onderwijsactiviteiten tijdelijk te verplaatsen naar het Dendron College in Horst, totdat er duidelijkheid is over de oorzaak. Die verplaatsing is nu mogelijk omdat er ruimte is in het Dendron gebouw door de afwezigheid van de examenklassen. De leerlingen starten daar op 6 april. Omdat de oorzaak van de klachten niet duidelijk is, is meer onderzoek noodzakelijk. De GGD doet momenteel onderzoek in de gebouwen. De definitieve resultaten hiervan worden binnen enkele weken bekend.


Avondvierdaagse

Venray | De 59e Avondvierdaagse in Venray wordt gehouden van donderdag 8 tot en met zondag 11 juni.

Iedereen kan deelnemen aan het wandelfestijn: jong en oud, alleen of in een kleine dan wel grote groep. De start en de finish van de wandelingen zijn op het Schouwburgplein. Er kan 3, 5, 10 of 15 kilometer worden gewandeld. Op zondag is er ook een wandeling van 20 kilometer. Inschrijven is mogelijk via www.a4d.nl, e-mail contact@a4d.nl of op 6 juni van 17.00 tot 19.30 uur in zaal Thielen aan het Kennedyplein in Venray. Ook kunnen wandelaars hiervoor dagelijks voor aanvang van de wandeling bij het inschrijfbureau in de foyer van de schouwburg terecht.