Afbeelding
Foto:

Focus op bodybuilding

Venray | Joey Thielen is zich momenteel al twee jaar aan het focussen op een bodybuildwedstrijd in de klasse Bodybuilding Junioren.

Het begon allemaal 2,5 jaar terug met zijn eerste wedstrijd, waarin hij twee keer de derde plaats behaalde in de mapklasse. Vanaf zijn dertiende levensjaar is hij intensief bezig met fitness. Op 9 april is het zover, dan staan de Rotterdamse kampioenschappen op de agenda. Hij vertegenwoordigt Venray vanuit Medisch Fitness de Keizer, Janny Barents. Joey neemt deel als een van de jongere deelnemers ooit met zijn leeftijd van 19 jaar.

Hij moet bij de beste vijf komen om zich te kwalificeren voor het Nederlands kampioenschap. Zijn streven is om een professional te worden.

Waarom ben je ooit gestart met bodybuilding?

"Vanaf jongs af aan ben ik actief bezig met sporten. Toen ik 13 jaar oud was, heb ik besloten om te gaan fitnessen. Al snel merkte ik dat fitness mij steeds meer aansprak, mijn lichaam kreeg vorm en dat motiveerde mij enorm. Het was voor mij al snel duidelijk dat ik hier meer mee wilde gaan doen. Ik ben mij vervolgens gaan verdiepen in bodybuilding, dit heeft voor mij de doorslag gegeven."

Wanneer ben je tevreden na afloop van de wedstrijd op 9 april?

"Tevreden ben ik pas met een eerste plek. Liever goed dan half. Het belangrijkste is voor mij een klassering in de top vijf, want daarmee kwalificeer ik mij voor het Nederlands kampioen schap."