Gertie Poels overhandigt het jubileumboekje aan burgemeester Hans Gilissen. Rechts Henk Lubbers van de Zonnebloem.
Gertie Poels overhandigt het jubileumboekje aan burgemeester Hans Gilissen. Rechts Henk Lubbers van de Zonnebloem. Foto: Henk Lammen

De Zonnebloem 40 jaar

Venray | Met een feestelijke middag in Evenementenhal Venray vierde de Zonnebloem Venray woensdag het 40-jarig jubileum. Bij die gelegenheid kreeg burgemeester Hans Gilissen het eerste exemplaar van het jubileumboekje uitgereikt.

Door Henk Lammen

Uit handen van voorzitter Gertie Poels mocht Gilissen het jubileumboekje in ontvangst nemen. De Venrayse burgemeester benadrukte in zijn speech het belang van het werk van de Zonnebloem en de vele vrijwilligers die in de vereniging geheel belangeloos actief zijn. In het 32 pagina's tellende boekje staat het wel en wee van 40 jaar de Zonnebloem beschreven. Met informatieve artikelen, interviews en gelardeerd met veel foto's die een beeld geven van de historie van de Venrayse afdeling en haar kerkdorpen. Na afloop van de feestelijke middag kregen alle gasten een jubileumboekje overhandigd. De honderden ouderen genoten woensdagmiddag in de evenementenhal met volle teugen. Ze werden getrakteerd op een hapje en drankje, daarnaast waren er diverse muzikale optredens en sketches.

Met ruim 340 gasten/deelnemers en bijna 200 vrijwilligers is De Zonnebloem Venray, sinds 1 januari van dit jaar met vijf afdelingen, een gezonde en bloeiende vereniging. De afdelingen bestrijken het centrum van Venray en alle kerkdorpen. Tot de kerntaken behoort het bezoekwerk. Vrijwilligers van De Zonnebloem bezoeken deelnemers aan huis. Om lekker bij te praten, een luisterend oor, samen een kopje koffie te gaan drinken of winkelen. Of samen genieten van een hobby. De Zonnebloem probeert daarbij steeds nadrukkelijker de wensen van de individuele gasten in te vullen. Maatwerk te leveren, zodat iedereen zich thuis voelt binnen de vereniging die zich inzet voor mensen met een lichamelijke beperking.