Afbeelding
Foto:

"Instrument moet vroemm doen"

Venray | Muziekcentrum Best-Venray (MCBV) is een regionaal maar zeker ook nationaal goed aangeschreven leverancier van muziekinstrumenten. Gitaren, drums en blaasinstrumenten zijn de meest verkochte instrumenten. De kracht van MCBV? Een hoge servicegraad en een eigen werkplaats waar alle instrumenten gerepareerd kunnen worden.

Leon Schellens vertelt over het bedrijf van hem en zijn ouders.

"Ooit gestart in Best, vervolgens hebben we een winkel in Venray geopend en uiteindelijk is op Keizersveld onze groothandel en reparatiewerkplaats gevestigd", legt Leon uit. "Daarnaast hebben we ook een webwinkel, maar dat is niet onze corebusiness. Het kopen van een instrument gaat om beleving.
Daarom zorgen wij ervoor dat in onze winkel en showroom instrumenten speelklaar staan. We hebben een team van rasmuzikanten die het maximale uit een instrument kunnen halen. Als een potentiƫle koper dan een instrument wil uitproberen moet deze meteen een 'vroemm'-gevoel hebben. Het is net een auto. Als het eerste geluid niet lekker klinkt, wordt de verkoop een stuk
moeilijker."

Muziek is volgens Schellens van alle mensen. "Jong en oud luistert naar muziek, maakt muziek. Wij spelen daar een rol in, waarbij persoonlijk contact heel belangrijk is. Dan weet je wat de behoefte is en kun je maatwerk leveren.Het dan ook belangrijk dat mensen weten dat we er zijn, zowel in het centrum van Venray als op Keizersveld. Op die laatste locaties verrichten wij zo'n 10.000 reparaties aan instrumenten per jaar." Bijzonder is ook dat klanten via internet bij een bestelling ook hun oude instrument kunnen inruilen. "Dat doet niet elk bedrijf", aldus Leon.

Voor meer informatie over Muziekcentrum Best-Venray kijk op de website www.mcbv.nl of loop eens binnen op Keizersveld of de Merseloseweg.

Foto: Leon Schellens in zijn muziekcentrum. Foto: Henk Lammen.