Afbeelding
Foto: Christ van den Munckhof

Brand in oude melkfabriek

Leunen | Dinsdag net voor 18.00 uur werd brand ontdekt in de voormalige melkfabriek aan de Leunseweg in Leunen. Medewerkers van de naastgelegen dierenkliniek kregen last van rook en waarschuwden de brandweer. Die was snel ter plekke en had weinig moeite met het doven van de kleine binnenbrand.

Volgens omstanders was de deur van het verlaten pand al langere tijd niet op slot. In het gebouw zouden een matras en lege flessen liggen, wat duidt op de slaapplaats van een zwerver. Het pand maakt onderdeel uit van de te slopen opstallen die plaats moeten gaan maken voor het veelbesproken hotel voor arbeidsmigranten in Leunen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Het college van B en W heeft deze week overigens de ontwerp-omgevingsvergunning verleend voor de realisatie van twee logiesgebouwen voor de huisvesting van arbeidsmigranten op de locatie.

Bouwbedrijf Hoex gaat de twee logiesgebouwen, waarin 64 appartementen voor in totaal 288 buitenlandse werknemers komen, ontwikkelen. Tegen de vergunningverlening kan beroep worden ingesteld bij de rechtbank.