Afbeelding
Foto:

Wolkenplafonds Maasziekenhuis

Beugen | Stichting Dada verraste Maasziekenhuis Pantein met drie led wolkenplafonds in ruimten waar kinderen korte of langere tijd verblijven voor behandeling.

Deze patiëntvriendelijke plafonds leiden de patiëntjes af en zorgen voor een aangename sfeer. In dit geval betreft dit de gipskamer, een intensive care-kamer en de spoedkamer voor kinderen. De wolkenplafonds verminderen stressgevoelens en verbeteren de zorgbeleving. De betrokken afdelingen zijn zeer in hun sas met de positieve beschikking van DaDa op de aanvraag van het Maasziekenhuis. Stichting DaDa heeft maar één droom waaraan zij werkt: goede kinderzorg in heel Nederland. DaDa wil extra's bieden naast het normale zorgpakket voor kinderen dat in ziekenhuizen en zorginstellingen wordt geboden. Sleutelwoorden voor projecten van DaDa zijn: kindvriendelijkheid, (visuele) communicatie en ouder- en kindrelatie.


Aanhouding

Boxmeer | De politie heeft dinsdagmorgen een 20-jarige man uit Boxmeer aangehouden in zijn woning.

Hij wordt ervan verdacht dat hij betrokken was bij de overval op een pizzabezorger, zaterdagavond 14 januari 2017 op de Parallelweg in Vierlingsbeek. Rond elf uur 's avonds werd toen een 18-jarige pizzakoerier op straat met geweld overvallen door meerdere daders. Ze gingen er met zijn geld en bestelling vandoor. De politie denkt ook de andere overvallers snel te kunnen arresteren.