Afbeelding
Foto:

Grote Rekendag met Focus

Venray | SBO Focus in Venray meegedaan aan de Grote Rekendag. De hele ochtend stond in het teken van meten, bewegen en construeren.

Het is belangrijk dat leerlingen niet alleen rekenkennis opdoen tijdens instructielessen, maar het handelen en toepassen draagt ook bij tot het vergroten van kennis en vaardigheden. De opdrachten die tijdens zo'n Grote Rekendag aan bod komen, doen dan ook een beroep op het verlenen van betekenis aan rekenkundige problemen.

En dit leidt tot een beter rekenbegrip. De dag begon met een gezamenlijke start op het schoolplein; ieder kind ging met het eigen huisnummer in de 'Focusstraat' staan. Juf Carla liep met Milan (uit OB1) en Luuk (uit BB3) door de straat om aan het einde een groot oranje strik door te knippen, de officiƫle opening van de dag.

In alle groepen werd vervolgens gewerkt aan activiteiten die te maken hadden met Meten, Bewegen en Construeren.

Kinderen uit verschillende groepen zaten bij elkaar om al handelend bezig te zijn met allerlei rekenvraagstukken. In de onderbouw werden de hokken van dieren in de dierentuin vergeleken op grootte. In welk hok zit het grootste dier en waar het kleinste. Waarin passen meer dieren? Ook het meten van afstanden tussen de hokken deden de jongste leerlingen vol ijver.

De leerlingen uit de middenbouw hielden zich bezig met het eigen lijf; hoeveel handen, hoeveel vingers, hoe lang is je haar, wat is je lengte, wie is er groter? Ook werden er verschillende gezelschapsspelletjes gedaan waarin meten een rol speelt, zoals vingertwister en domino.

De bovenbouw ging aan de slag met het maken van vakantiehuisjes voor een heus vakantiepark. Hoe groot kan het huis zijn en hoe deel je het handig in? Het werken met plattegronden en rekenen met oppervlakte en omtrek stond centraal in deze groepen.

De ochtend werd afgesloten met een lange rij van klein naar groot. Dit zorgde voor veel vergelijken, meten en schuiven van links naar recht. Uiteindelijk stonden alle kinderen op de juiste volgorde. Op de website van Focus, www.sbo-focus.nl, staan meer foto's van deze dag.


Kienavond In Veulen

Veulen | De Invaliden Sport- en BelangenVereniging Venray e.o. houdt op vrijdag 31 maart een kienavond in zaal 't Veule aan de Veulenseweg 49 in Veulen.

Tijdens de verschillende kienrondes zijn allerlei prijzen te winnen. De kienavond in Veulen begint om 19.30 uur en is voor iedereen toegankelijk.