Brug naar Werk in mei van start

Venray | De gemeente Venray zet een traject op om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een 'brug naar werk' te bieden. Zij krijgen een opleidingstraject, een stageplaats en een leer-werkovereenkomst bij de uitvoerders van het werk in de openbare ruimte.

Er wordt voor de regio en voor de sectoren Groen, Logistiek en infra de komende jaren, door de vergrijzing, flink wat arbeidstekorten verwacht. De gemeente Venray wil daarop anticiperen door statushouders en werkzoekenden in de regio klaar te stomen voor deze sectoren. Doordat onkruidbeheer op verharding afgelopen jaar handmatig is uitgevoerd in verband met het verbod op chemische bestrijdingsmiddelen, biedt dit kansen voor de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Daarnaast is er extra werk in de openbare ruimte, waar momenteel geen budget voor is. Door de werkzaamheden als een leer-werkomgeving in te zetten wordt via de werkstages een belangrijke bijdrage geleverd aan het onderhoud van de openbare ruimte. De kwaliteit kan hierdoor naar een hoger niveau worden gebracht. De combinatie van deze ontwikkelingen vormt de basis voor het project Brug naar Werk.

De gemeente Venray start – samen met CitaVerde, Monsdal Buitenbeheer en De Combinatie – op 1 mei 2017 met deze pilot Brug naar Werk. Het gaat om een traject van een jaar. In de eerste twee maanden worden de kandidaten werknemers- en vakvaardigheden bijgebracht, gecombineerd met een beroepsoriëntatie. Daarna gaat de kandidaat vier maanden werken met behoud van uitkering in een MBO entree-opleiding Groene Leefomgeving. Het laatste half jaar treedt de kandidaat met een leer-werkovereenkomst in dienst bij Monsdal of De Combinatie. De gemeente biedt werkzaamheden in de openbare ruimte bij deze bedrijven aan zodat dit werk als opleidingstraject voor de kandidaten kan dienen, zonder dat hiermee verdringing op de arbeidsmarkt optreedt. Gezamenlijk wordt gepionierd, wordt er kennis opgedaan en gedeeld. Hiermee wordt het optimale bereikt met deze pilot, voor de gemeente, voor de deelnemers en voor de bedrijven in de regio in de sector Groen.

De gemeente Venray selecteert tien kandidaten die op 1 mei 2017 starten met de pilot. Dit zijn statushouders en mensen die onder de participatiewet en/of de banenafspraak vallen bij hun zoektocht op de arbeidsmarkt. Voor de toegang is motivatie hét belangrijkste selectiecriterium.


Motorcross

Ysselsteyn | Joe Maessen (Ysselsteyn) heeft tijdens de eerste wedstrijden om het open Duits kampioenschap de overwinning behaald bij de quads.

Maessen won de eerste manche en behaalde in de tweede manche de tweede plaats. Hiermee hield hij de Duitser Stefan Schreiber en de Belg Oliver Vandendijck achter zich. In Oss vond de Dutch Masters of Motocross (KNMV) plaats. Bij de 85cc Grote Wielen kwamen Britt Jans-Beken (Wanssum), Kimberly van der Aa (Leunen) en Nick van Loon (Meerlo) niet door de kwalificatie heen. Kevin Simons (Well) bleef met een blessure aan de kant.

Joey van der Zanden (Wanssum) wist zich wel te kwalificeren bij de beste 40 rijders in een sterk bezet deelnemersveld. Tijdens wedstrijden in Biest-Houtakker (MON) was de beste klassering voor Juup Tax (Wanssum). Hij behaalde een vierde plaats in de daguitslag bij de MX 2 junioren. Lynn Hubers (Overloon eindigde op een achtste plaats in de damesklasse.

Uitslagen:

Kolkwitz (D) (DMSB): Quads: 1. Joe Maessen (Ysselsteyn)

Oss (KNMV): ONK 85cc grote wielen: 37. Joey van der Zanden (Wanssum)

Biest-Houtakker (MON): MX 2 inters: 13. Bart Pijpers (Wanssum). 15. Tino Broere (Wanssum)

MX open senioren: 20. Mark van de Ven (Ysselsteyn). 24. Marijn Steffers (Oostrum). 26. Koen Pijpers (Wanssum). 32. Maik Hubers (Overloon)

MX 2 senioren: 27. Jos Hubers (Overloon)

MX 2 junioren: 4. Juup Tax (Wanssum)

Dames: 8. Lynn Hubers (Overloon).


Dagmar Boom naar EK

Leunen | Bondscoach Julien van de Vyver van Jeugd Oranje meisjes heeft maandag zijn definitieve selectie bekendgemaakt voor het EK Volleybal U18, dat op zaterdag 1 april begint in Arnhem. De 16-jarige Dagmar Boom uit Leunen is een van de twaalf geselecteerde speelsters.

Acht speelsters, onder wie Boom, spelen in het Talent Team, het opleidingsteam van de volleybalbond dat uitkomt in de eredivisie. De andere speelsters komen uit voor VC Sneek, PDK Huizen, VCN en VV Zaanstad.

Van zaterdag 1 tot en met zondag 9 april wordt in sporthal Valkenhuizen in Arnhem het EK voor meisjes onder 18 jaar gespeeld. Jeugd Oranje begint zaterdag aan het EK met de wedstrijd tegen Jeugd Bulgarije. Aan het EK doen twaalf landen mee die zijn verdeeld over twee poules van zes. Oranje staat in poule 1 samen met Bulgarije, Duitsland, Italië, Rusland en Turkije.


Toon Hermans

Venlo | Het Toon Hermans Huis Venlo is een open huis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. Voor mensen uit de doelgroep worden diverse activiteiten en wellness-behandelingen aangeboden.

Een van deze behandelingen is voetmassage gericht op rouwverwerking door Will Rutten. Voetmassage tijdens rouwverwerking is in elke fase een verrijking. Elke liefdevolle aanraking tijdens de massage biedt een diepgaande ondersteuning. Rutten is eens in de veertien dagen op dinsdag in huis.

Voor een afspraak kan contact worden opgenomen met het Toon Hermans Huis Venlo via telefoon (077)3211433 of via e-mail info@toonhermanshuisvenlo.nl.