ActiveRooy snoept koploper puntje af

ActiveRooy-IMS/Voltena 1-3. Setstanden: 15-25, 25-21, 14-25 en 10-25.

Venray | De volleybalsters van ActiveRooy, uitkomend in de tweede divisie D, verloren zaterdag het thuisduel met koploper IMS/Voltena. De gasten, die het kampioenschap nauwelijks meer kan ontgaan, zegevierden in sporthal De Wetteling in Venray met 1-3.

ActiveRooy bood IMS/Voltena in de eerste drie sets goed tegenstand, maar wist alleen de tweede set met winst af te sluiten. In set vier was het verzet van de thuisploeg gebroken. In de eerste set ging de strijd lange tijd gelijk op. Tot halverwege de set bleef ActiveRooy in het spoor van de gasten die vervolgens toch nog vrij gemakkelijk de set binnen konden halen: 15-25. In de tweede set speelde het team van coach Bjorn Emonts enorm gedreven en met veel passie. Verdedigend stond ActiveRooy prima, waardoor ook de aanvalsters zich naar hartenlust konden uitleven. IMS/Voltena verkeek zich op de veerkracht van de Venrayse volleybalsters en moest de set inleveren: 25-21. De koploper, in de wetenschap dat naaste concurrent Peelpush 2 een nederlaag had geleden, herstelde zich vervolgens in de derde set. Met vlot aanvallend spel en een sterk blok werd de set binnengehaald: 14-25. In de vierde set had ActiveRooy geen geloof meer in een goede afloop. De gasten waren een maatje te groot en vertaalden dit ook op het scorebord: 10-25. Met nog vier wedstrijden te spelen wordt het voor hekkensluiter ActiveRooy steeds moeilijker om degradatie te ontlopen. Op zaterdag 1 april gaat ActiveRooy op bezoek bij VC Velden 2, dat slechts enkele plaatsen hoger staat op de ranglijst. Het duel in Velden begint om 19.15 uur. Foto Henk Lammen.

Winst Red Stars

TT Nijmegen-Red Stars 4-6. Punten Red Stars: Ronald Bogaard (3x), Frank van der Vleuten (2x) en het dubbel Bogaard/Van der Vleuten.

Venray | De tafeltennissers van Red Stars wonnen zaterdag in de tweede divisie B van hekkensluiter TT Nijmegen. Het duel in Nijmegen eindigde in een 4-6 overwinning voor de Venrayse ploeg. Ronald Bogaard won zijn drie enkelspelen en Frank van der Vleuten wist twee van zijn drie enkelpartijen in winst om te zetten. Ook in het dubbelspel zegevierde het duo Bogaard/Van der Vleuten. De derde Red Stars-speler die in het enkelspel drie keer in actie kwam, Tom Thijssen, bleef puntloos.