Hamburg Panthers in halve finale

Neu Isenburg | De zaalvoetbalcoaches Jos van Gerven en Frank Brands hebben met Hamburg Panthers de halve finale om het Duitse zaalvoetbalkampioenschap bereikt.

In de kwartfinale won de Hamburgse formatie zaterdag met royale cijfers van Sv Pars Neu Isenburg: 0-11. Bij de rust leidde het team van het trainersduo uit Venray en Overloon al met 0-3. "De fysiek sterke tegenstander begon opportunistisch en probeerde ons met lange ballen en hard spel uit ons spel te halen. Dit resulteerde in twee rode kaarten en vervolgens konden we veel kansen creëren. We hebben dik verdiend de halve finale bereikt", aldus coach Van Gerven. In de halve finale treft Hamburg Panthers op Regensburg.

Zege Lake Valley

Lake Valley-Fermonia Boys 2 7-3 (4-1). Doelpunten Lake Valley: Samir el Ghoul (4x), Billal Nouamani (2x) en Nahib El-zein.

Venray | De zaalvoetballers van Lake Valley wonnen vrijdagavond in de topklasse van Fermonia Boys 2: 7-3 (4-1). Grote man bij de Venrayse ploeg was Samir el Ghoul die vier van de zeven treffers voor zijn rekening nam. De overige treffers kwamen op naam van Billal Nouamani (2x) en Nahib El-zein.

De beide B-spelers Mats Cuijpers en Fabian Hendriks speelden in sporthal De Wetteling een prima pot. "Aanvallend en verdedigend hebben we de taken prima uitgevoerd. Als team hebben we een uitstekende prestatie neergezet", aldus coach Frank Brands. Ondanks de zege kan Lake Valley degradatie uit de topklasse nauwelijks nog ontlopen.

Venray bedwingt koploper: 1-1

Venray-SC 't Zand 1-1 (1-0). Doelpunt Venray: Marieke Janssen.

Venray | In de hoofdklasse B speelden de voetbalsters van Venray gelijk tegen koploper SC 't Zand: 1-1. In de eerste helft bracht Marieke Janssen de thuisploeg op voorsprong. Janssen nam een voorzet knap aan, kapte de keepster uit en schoot vervolgens raak. De 1-0 was tevens de ruststand. Na de pauze bleef Venray de betere ploeg, maar verzuimde de kansen af te maken. Zeven minuten voor tijd kwam SC 't Zand alsnog langszij en nam onverdiend een punt mee naar huis.

"We hebben uitstekend gespeeld, met heel veel druk naar voren. Helaas konden we van de zeven riante kansen er maar een benutten", aldus trainer Jan Trienekens.

Myrthe Moorrees in halve finale

Venray | In de halve finale in de strijd van de KNVB-beker spelen de voetbalsters van PSV op zaterdag 15 april tegen Heerenveen.

De beide eredivisieclubs, met Myrthe Moorrees uit Venray in het shirt van PSV, treffen zich om 14.30 uur in Eindhoven. Een dag eerder, op vrijdag 14 april, wordt de tweede halve finale gespeeld in Zwolle tussen Ajax en PEC Zwolle. Dit duel begint om 19.30 uur. De twee winnaars plaatsen zich voor de bekerfinale op vrijdag 2 juni in het Kyocera Stadion in Den Haag.

Nipte zege handballers: 18-19

Niobe-Manual: 18-19 (9-10). Doelpunten Manual: Martijn Schütte en Sander Barents (beiden 4x), Joost Ueberbach (3x), Willem van Duren (2x), Paul Stroy, Joeri Albers, Mohammed Jamal Beik, Kingsley Lamptey, Peter van der Eijk en Jan Vorstenbos.

Asten | De handballers van Manual wonnen zondag op de slotdag van de competitie nipt de uitwedstrijd tegen Niobe: 18-19. Bij de rust hadden de gasten al een kleine marge van een doelpunt verschil: 9-10. Topscorers bij Manual waren Martijn Schütte en Sanders Barents (beiden 4x) en Joost Ueberbach (3x).

De Venrayse handballers sloten met de zege de competitie in de derde klasse af op een gedeelde tweede plaats met een punt achterstand op kampioen Bergeijck 2.

Set Up onderuit

Livoc-Set Up 3-1. Setstanden: 20-25, 25-14, 25-20 en 25-21.

Liessel | De volleyballers van Set Up verloren zaterdag in de eerste klasse E met van Livoc. Het uitduel tegen de Liesselse ploeg eindigde in een 3-1 nederlaag.

Set Up begon goed en pakte de eerste set na tussenstanden van 2-8, 9-16 en 14-21 verdiend met 20-25. In de tweede set gingen beide ploegen lange tijd gelijk op. Bij een stand van 9-9 sloeg de nummer drie van de ranglijst het beslissende gaatje (15-10) en pakte vervolgens vrij gemakkelijk de set: 25-14. Eenzelfde scenario in de derde set. Set Up hield lang stand, kwam knap terug tot 21-18, maar moest uiteindelijk de set aan Livoc laten: 25-20. In de vierde set keken de gasten al snel tegen een achterstand aan (10-5), waarna de thuisploeg via 17-14 en 22-16 de winst naar zich toetrok: 25-21. Set Up staat nu vierde op de ranglijst.

Set Up heeft een Engels weekend voor de boeg. De Meerlose volleybalsters spelen in sporthal 't Brugeind tegen kampioen Saturnus 2, aanvang 19.00 uur. Op zondag 2 april speelt Set Up de halve finale in de bekerstrijd tegen VCE/PSV. Dit duel in Panningen begint om 16.00 uur.