Afbeelding
Foto:

Tweede plek Romy Litjens

Siebengewald | Romy Litjens van Schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan Venray is tweede geworden bij de Limburgse kampioenschappen voor solisten in de derde divisie kleine trom. Het jeugdlid behaalde 89 punten.

Vier solisten van de schutterij namen deel aan de Limburgse kampioenschappen solisten in het Noord Limburgse Siebengewald. Rutgher Spanjaard, Teun Bom en Ilse Krijnen kwamen uit in de jeugddivisie en Romy Litjens streed voor het algemeen kampioenschap in de derde divisie. Bij de prijsuitreiking bleken de vier jeugdleden zich keurig gepresenteerd te hebben.

Teun Bom behaalde 80 punten, Rutgher Spanjaard 80,5 punten, Ilse Krijnen 83 punten en Romy Litjens behaalde 89 punten en door deze prestaties plaatsen alle vier de solisten zich voor de Nederlandse kampioenschappen op zaterdag 17 juni in zaal Don Bosco in Heel. Wie meer wil weten over de schutterij is altijd vrijblijvend welkom op de oefenavonden op dinsdag vanaf 19.30 uur in het gebouw achter basisschool De Hommel, of kijk op www.zandakker.nl.


De Zorggroep

Venlo | Op 6 maart is in zorgcentrum D'n Horstgraaf in Venlo een interventieafdeling geopend. Deze nieuwe afdeling is bedoeld voor mensen die nog thuis wonen en waarvoor een beschermende woonomgeving acuut noodzakelijk is.

Tijdens de voorbereidingen is de specifieke doelgroep in beeld gebracht en beschreven wat er op een interventieafdeling zoal gebeurt. Denk aan observatie en screening van mensen met psychische klachten en wat nodig is om hen goede zorg te kunnen bieden. Er is gekozen om eerst' rustig' te starten met vier cliënten. Geleidelijk wordt toegewerkt naar een volledige bezetting van de beschikbare negen plaatsen. Het is de bedoeling dat een crisisplaatsing ten hoogste twee weken duurt.

Er wordt geprobeerd altijd één bed vrij te hebben. De interventieafdeling in Venlo moet daarmee kunnen voorzien in plaatsing als een situatie thuis onhoudbaar is en een beschermende woonomgeving acuut noodzakelijk. In uiterste nood kan dat ook buiten kantooruren. Daarnaast kunnen vanuit een ziekenhuis of psychiatrische instelling mensen tijdelijk worden opgenomen voor observatie om tot een juiste indicatie te komen voor een permanente woonplek.