Ysselsteyn wint ook lastig duel

Achates-Ysselsteyn 0-1 (0-1).

Doelpunt: Martijn Janssen.

OTTERSUM | Koploper Ysselsteyn behaalde een zwaarbevochten 0-1 zege op bezoek bij Achates in de vierde klasse F. De Ysselsteyners deden hun plicht door de volle buit te pakken in een lastige ontmoeting.

Opnieuw hadden de Ysselsteyners veel moeite met de middenmoter uit Ottersum. Thuis op zondag 2 oktober werd het eveneens 1-0. Boy Geerets scoorde toen vlak voor tijd de winnende treffer.

Ysselsteyn kwam in Ottersum sterk uit de startblokken en er leek aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht. Want er kwamen in de openingsfase genoeg kansen om de score open te breken. Na een halfuur viel de openingstreffer. Uit een voorzet van Douwe Claessens scoorde Martijn Janssen met een prachtig schot zijn allereerste competitiedoelpunt in de hoofdmacht. De bal verdween onhoudbaar voor de Achates-doelman in de benedenhoek: 0-1. Het bleek achteraf de gouden treffer.

De ploeg van trainer Ruud Jenneskens bleef na de 0-1 de beste ploeg maar het spelniveau zakte zienderogen. Het rustsignaal kwam dan ook als geroepen. Na de thee maakte Ysselsteyn het zichzelf opnieuw moeilijk. Achates kreeg steeds meer hoop op een beter resultaat. Maar de Ysselsteynse defensie stond als een huis en gaf weinig weg. Omdat de bezoekers opbouwend zwak waren, bleef het in de tweede helft billen knijpen tot de allerlaatste seconden. In de slotfase kregen de Ysselsteyners nog twee dotten van kansen maar het scoren lukte niet meer. Zo bleef het 0-1 in een wedstrijd die het beste maar vlug vergeten kan worden.

Het allerbelangrijkste waren de drie punten in deze beslissende fase van de competitie. De Ysselsteynse lijstaanvoerder is nu al twaalf duels op rij ongeslagen. Deze mooie serie is goed voor dertig punten, na negen zeges en drie remises. Het doelsaldo van 35 voor en zes tegen in de laatste twaalf duels, toont de stabiliteit van de koploper. De grootste concurrenten Olympia'18 en DSV staan op respectievelijk drie en vier punten achterstand. Komende zondag is Ysselsteyn vrij. Deze klasse telt dertien clubs waadoor er ieder weekend iemand vrijaf heeft. Daarna volgen nog zes finales op weg naar de felbegeerde titel. De competitie eindigt op zondag 14 mei. Als slotstuk staat dan de topper Ysselsteyn-Olympia'18 op het programma.