Merselo weer alleen aan kop

Menos-Merselo 1-5 (1-2).

Doelpunten: Bas Litjens (3x), Ahmad Qurishi en Camiel Kroonen.

Bijzonderheid: het duel werd halverwege de eerste helft tijdelijk gestaakt na een incident in de dug-out van Menos.

LANDHORST | Merselo won de uitwedstrijd tegen laagvlieger Menos royaal met 1-5 en kwam weer alleen aan kop in de vijfde klasse G. Medekoploper Heijen bleef op bezoek bij BVV'27 op een 2-2 remise steken. De nummer drie SVOC'01 was zondag vrij.

Op het hobbelige veld in het Brabantse Landhorst was het vooral hotsknots voetbal. Na vijf minuten dook een Menos-aanvaller kansrijk voor het doel op maar sluitpost Joris Peeters bracht met een geweldige reflex redding. Daarna had de Merselose ploeg het meeste balbezit, maar het lukte niet om tot vlot combinatiespel te komen.

Halverwege de eerste helft kregen de bezoekers een strafschop na een overtreding op Ahmad Qurishi. Bas Litjens schoot vanaf elf meter de bal hard en laag binnen: 1-0. Een begeleider van Menos uitte vanuit de dug-out zijn ongenoegen aan het adres van de scheidsrechter. De leidsman was niet van het commentaar gediend en stuurde hem weg. Omdat hij weigerde achter de omheining plaats te nemen, zag de arbiter geen andere uitweg dan het duel tijdelijk te staken. Beide elftallen verlieten het veld en na een afkoelingsperiode van tien minuten werd het duel weer hervat.

In de 28e minuut verdubbelden de bezoekers de voorsprong. Ahmad Qurishi stuurde op rechts Camiel Kroonen weg die de achterlijn haalde. Kroonen trok de bal voor naar Bas Litjens die bij de tweede paal de 0-2 binnentikte. Camiel Kroonen miste daarna een goede kans om het duel voortijdig te beslissen. Vlak voor rust kon de thuisploeg iets terugdoen. Na een doeltreffende kopbal uit een corner stond het plotseling 1-2. Jord de Keijzer startte van achteruit een solo maar hij strandde tot twee keer toe op de doelman.

In de tweede helft behield Merselo het overwicht, maar het duurde lang voordat het in de score tot uiting kwam. De verzorgster van Merselo moest geregeld het veld in om een aangeslagen speler op te lappen. Uiteindelijk was het Ahmad Qurishi die de ban brak door een mooie voorzet vanaf links van Robin van Dijck hard en hoog binnen te koppen: 1-3.

In de slotminuten sloegen de geel-zwarten nog twee keer toe. Bas Litjens ving halverwege de vijandelijke helft een doeltrap op. De topschutter zette direct koers naar het doel en met een schuiver in de benedenhoek scoorde hij de 1-4. Vlak daarna trof Litjens de binnenkant van de paal. In de voorlaatste minuut gaf Bas Litjens vanaf links een voorzet die de doelman half miste. Bijna op de doellijn gaf Camiel Kroonen het beslissende tikje: 1-5.