SV United haalt flink uit: 6-2

SV United-Astrantia 6-2 (2-1).

Doelpunten: Michal Kolodziejski, Kevin Koolhof, Rik van de Pasch (2x), Simon ter Braak en Rik Tax. Rode kaart: 46. Astrantia-speler na twee keer geel vanwege commentaar.

WANSSUM | SV United haalde thuis flink uit tegen het iets hoger geklasseerde Astrantia (6-2) in de vijfde klasse G.

Michal Kolodziejski brak na twintig minuten de score open uit een pass van Kevin Koolhof: 1-0. Kevin Koolhof scoorde uit een penalty de 2-0, nadat Kolodziejski was gevloerd binnen de zestien.

In de 35e minuut kwam Astrantia uit een vrije trap op 2-1. Op weg naar het kleedlokaal voor de thee kreeg een Astrantia-speler rood, na twee keer geel, vanwege commentaar op de leiding. Hij deed zijn beklag omdat de arbiter floot voor het rustsignaal terwijl Astrantia juist in de aanval was.

SV United trok na rust tegen tien man de winst naar zich toe. Na ruim een uur scoorde Rik van de Pasch de 3-1. Simon ter Braak startte even later een fraaie solo vanaf het eigen strafschopgebied. Ter Braak stak het veld over en rondde zijn solo doeltreffend af: 4-1. Rik van de Pasch verhoogde de voorsprong naar 5-1, waarna Rik Tax de 6-1 op het scorebord zette. In de slotminuut kreeg Astrantia een penalty cadeau: 6-2.

Sporting ST verliest in slotfase

Hegelsom-Sporting ST 3-1 (1-0).

Doelpunt: Tim Hodzelmans.

HEGELSOM | Het gehavende Sporting ST leed in de slotfase een 3-1 nederlaag op bezoek bij Hegelsom in de vijfde klasse E.

Na drie minuten hadden de bezoekers pech toen Rik Miltenburg de paal trof. Hegelsom kwam na 36 minuten op voorsprong: 1-0.

Vlak voor de pauze kreeg Sporting ST een penalty na een handsbal in de zestien. Doordat captain Tim van Rijswick, de vaste strafschoppennemer, was geschorst nam invallerspits Sil Janssen plaats achter de bal. Hij miste want zijn te slappe schot was een prooi voor de Hegelsom-doelman. Naast Van Rijswick ontbrak ook Ramon Rutten die voor zijn werk in Barcelona verbleef.

Zeven minuten na rust scoorde Tim Hodzelmans uit een fraaie vrije trap – de bal verdween vanaf 25 meter in de kruising - toch de 1-1. Twaalf minuten voor tijd nam Hegelsom weer de leiding: 2-1. Sporting ST nam daarna meer risico's maar in de slotminuut sloeg de thuisploeg nog toe: 3-1.