Het Oranjecomité Venray is klaar voor het feest op Koningsdag.
Het Oranjecomité Venray is klaar voor het feest op Koningsdag. Foto: Henk Lammen

'Voel je koninklijk'

Venray | Tijdens de viering van Koningsdag in Venray, donderdag 27 april, zijn dit jaar drie nieuwe activiteiten toegevoegd die plaatsvinden op het Henseniusplein.

Door Henk Lammen

Het Oranjecomité Venray (foto) bestaat uit acht vrijwilligers die samen al maanden in de weer zijn om het feest van de koning glans te geven. Gerda van Stelten, Heidi Holierhoek, Jack Smetsers, Mirjam Smit, Annie Timmermans, Rein Wortelboer, Hakan Ortak en Gerrie Peeters vormen samen het team dat de viering van Koningsdag organiseert. Met als thema 'Voel je koninklijk' wordt de jeugd dit jaar uitgedaagd om zijn of haar creatieve talenten te presenteren. Daarom zijn er drie nieuwe activiteiten voor kinderen tot en met 18 jaar: een Willem-Alexander en Maxima lookalike-wedstrijd en wedstrijden fietsen en hoedjes versieren. "Wie wil zich niet een dag Maxima voelen?", zegt Heidi die kinderen aanspoort om in de huid te kruipen van het stijlicoon. "Iedereen mag meedoen als koppel, maar ook alleen. Dos je uit met een prachtige hoed, een mantel, tasje en schoenen. Voel je koninklijk op Koningsdag."

Voor de beste creaties is er in iedere categorie een prijs te winnen. De activiteit begint om 13.30 uur en wordt op een speciale wijze afgesloten. Gerrie Peeters: "Alle deelnemers gaan in een parade door het centrum paraderen om hun creaties aan het grote publiek te laten zien." Aanmelden voor de drie wedstrijden kan tot maandag 24 april via email oranjecomite@venray.nl.