Oostrum moet na verlies afhaken

Melderslo-Oostrum 1-0 (1-0).

MELDERSLO | Oostrum moet na het 1-0 verlies bij Melderslo afhaken in de strijd om de koppositie in de vierde klasse F.

De achterstand op lijstaanvoerder Ysselsteyn is nu opgelopen naar acht punten, maar Oostrum heeft nog een duel te goed.

Na ruim een kwartier scoorde Melderslo de enige en winnende treffer: 1-0. Oostrum miste achterin het geblesseerde centrale duo Ruben Nohlmans en Rob Verlinden. Middenvelder Dennis Nohlmans speelde nu samen met Dave Gerritsen in hart van de defensie. Na de pauze miste Melderslo twee goede kansen om de voorsprong te verdubbelen. In de slotfase drong Oostrum aan en nam meer risiso's. De beste kans was nog voor Marwin Hermans maar gescoord werd er niet meer.

Leunen pakt punt in degradatieduel

Montagnards-Leunen 1-1 (1-1).

Doelpunt: Thomas Litjens.

BERGEN | Leunen speelde in de vierde klasse F met 1-1 gelijk op bezoek bij hekkensluiter Montagnards. Door de remise behield de Leunse ploeg een veilige marge van acht punten op de fatale degradatieplaats.

Bij de thuisclub uit Bergen werd twee weken geleden de uit Leunen afkomstige trainer John Klaassens op een zijspoor gezet. Montagnards hoopt door die noodgreep nog te ontsnappen aan de dreigende degradatie. Montagnards nam na 33 minuten de leiding. Na een aanval wilde de uitgelopen Leunse doelman Timo Litjens wegtrappen, maar door het hobbelige veld raakte hij de bal niet goed waarna een Montagnards-aanvaller kon toeslaan: 1-0. Vlak voor rust kwam Leunen langszij. Uit een vrije trap van Leandro Loenen kopte aanvoerder Thomas Litjens raak bij de tweede paal: 1-1. In de tweede helft kon het duel alle kanten uit. Timo Litjens wisselde tweede goede ingrepen met zwakkere momenten af. In de slotminuut waren de Leunenaren nog dicht bij de winst maar de kopbal van Gijs Mooren belandde op de paal.

BVV'27 bedwingt koploper Heijen

BVV'27-Heijen 2-2 (1-1).

Doelpunten: Willem Karman en Egon Grguri.

BLITTERSWIJCK | BVV'27 speelde thuis met 2-2 gelijk tegen koploper Heijen in de vijfde klasse G.

Trainer Jef Vels kon niet beschikken over de geschorsten Jens Arts en Joey Gelden, die een week eerder tegen Merselo rood kreeg.

Na drie minuten kopte Willem Karman de openingstreffer binnen uit een voorzet van Egzon Grguri: 1-0. Drie minuten later kreeg Heijen een penalty. De arbiter legde de bal op de stip na een handsbal van Tom Thiesen: 1-1. Voor rust waren de Blitterswijckers wat sterker en kregen ook de beste kansen.

Na de pauze nam BVV'27 weer de leiding. Egzon Grguri scoorde uit een vrije trap van Jimmy Lucassen. De bal verdween laag in de hoek: 2-1. Tien minuten voor tijd kwam Heijen langszij: 2-2. De bezoekers zetten nog aan voor een slotoffensief maar BVV'27 hield stand.

Derby Venray tegen SSS'18 op zaterdag

VENRAY | De derby Venray-SSS'18 in de eerste klasse D is een dag vervroegd naar zaterdag 1 april. De aftrap is om 19.30 uur op sportpark De Wieën. De eerste wedstrijd in Overloon won Venray op 30 oktober met 0-2.