Holthees gelijk tegen De Zwaluw

Holthees-De Zwaluw 1-1 (0-1).

Doelpunt: Kay Wijenberg (strafschop).

HOLTHEES | Holthees pakte thuis verdiend een punt (1-1) tegen het hooggeklasseerde De Zwaluw uit Oeffelt in de vijfde klasse G.

De blauw-witten begonnen sterk aan de wedstrijd. In de openingsminuut was het al bijna raak. Wilco Stiphout dook, op aangeven van Kay Wijenberg, voor het doel op maar de Oeffeltse doelman redde. Aan de overzijde voorkwam doelman Peter van den Heuvel, terug na een wedstrijd schorsing, even later een vroege treffer. De bezoekers uit Oeffelt namen na ruim een kwartier toch de leiding: 0-1.

In de tweede helft kwam Holthees beter voor de dag. Roy Evers werd na een kwartier gevloerd binnen de beruchte lijnen door de doelman en twee verdedigers. De scheidsrechter legde de bal op de stip. Kay Wijenberg scoorde vanaf elf meter de 1-1 gelijkmaker. In de slotfase bracht goalie Van den Heuvel opnieuw redding bij een gevaarlijk schot. Twee minuten later kwam de bal uit een vrije trap van Wilco Stiphout via de keeper bij Boy Janssen die scoorde. Maar de treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. In de slotminuut wist Peter van den Heuvel met weer een knappe redding de remise veilig te stellen.