SSS'18 lijdt zesde nederlaag op rij

SSS'18-Meerssen 2-4 (1-2).

Doelpunten: 2. George Simon 0-1; 20. Lloyd Borgers 0-2; 37. Paul Janssen (strafschop) 1-2; 73. Lloyd Borgers 1-3; 80. Dogan Golpek 1-4; 84. Jesse Rommen 2-4. Scheidsrechter: Bogers (Budel). Toeschouwers: 300. Gele kaart: Teun van Bree (SSS'18).

SSS'18: Massop (46. Van der Vondervoort); Paul Janssen, Wout Janssen, Venhuizen en Hendriks (40. Rutten); Van Bree, Voesten en Lucassen; Luydens (76. Rommen), Joosten en Verlinden.

OVERLOON | Hekkensluiter SSS'18 ging thuis met 2-4 onderuit tegen koploper Meerssen in de eerste klasse D. Het betekende alweer de zesde nederlaag op rij voor de geel-zwarten die rechtstreeks op degradatie lijken af te stevenen.

Het gat met de nacompetitieplaats, die Volharding momenteel bezet, is opgelopen tot zeven punten. Alleen een wonderbaarlijke opstanding in de laatste zes duels kan SSS'18 nog redden. Na amper twee minuten keken de Overloners al tegen een 0-1 achterstand aan door een treffer van George Simon. SSS'18 schrok wakker en herstelde zich langzamerhand van die vroege tegenslag.

In de 19e minuut verscheen Bas Joosten via een snelle uitval in kansrijke positie maar Meerssen-doelman Quaden reageerde alert. Een minuut later was het aan de overkant wel raak via Lloyd Borgers: 0-2.

Acht minuten voor rust leefde de thuisploeg weer even op toen Bas Joosten werd gevloerd binnen de beruchte lijnen: strafschop. Routinier Paul Janssen benutte de penalty koeltjes: 1-2. Verdediger Roy Hendriks moest na een harde tackle geblesseerd naar de kant. Cas Rutten was zijn vervanger. Vlak voor rust kwam goalie Thomas Massop bij een redding in de benedenhoek met zijn hoofd in aanraking met de paal. Na de thee keerde Massop niet meer terug onder de lat. Zijn 21-jarige vervanger Daan van der Vondervoort debuteerde in de hoofdmacht.

Aanvankelijk wist SSS'18 na de pauze goed partij te bieden. Meerssen domineerde wel maar doelpunten bleven uit tot in de 73e minuut. Toen was het Lloyd Borgers die het duel besliste: 1-3.

Jesse Rommen maakte vlak daarna zijn rentree na een liesblessure als vervanger van Renell Luydens. Tien minuten voor tijd liep Meerssen door een doelpunt van Dogan Golpek uit naar 1-4. Het slotakkoord was voor Jesse Rommen die de eindstand op 2-4 bepaalde.