Kiki Schippers in schouwburg

Venray | Kiki Schippers is in Schouwburg Venray te zien op zaterdag 1 april om 20.30 uur.

Schippers won eind 2014 de Publieksprijs en de Persoonlijkheidsprijs bij Cameretten. Vorig seizoen ging haar eerste avondvullende programma in première en dat werd lovend ontvangen. Ook op de radio is ze inmiddels een vast geluid met haar stekelige bijdrages aan actualiteitenprogramma's als Spijkers met Koppen. Gewapend met sterke liedjes over liefde, dorst en dood gaat ze op zoek naar blinde vlekken en ongeziene gasten. Hartstochtelijk en kwetsbaar vertelt ze over camera's bij de grens en het betrappen van een geliefde om uit te komen bij de grenzen van de vrijheid. Verder is er een verrassing van Venrayse bodem.

Kun je van niets een fortuin maken door steeds maar weer te ruilen? Albert Klein Haneveld en Stefan Egberts geloven van wel! In Ruilen: van Konijn naar een Fortuin vertellen de heren aan de hand van filmfragmenten over hun ruilproject. Het ophalen van een gratis konijn via Marktplaats was het begin van een bijzonder en onvoorspelbaar avontuur. Tegen alle verwachtingen in ruilden ze binnen drie jaar tot een luxe appartement aan een skipiste. Iedereen kan dus ruilend rijk worden. Ook u: neem iets te ruilen mee naar de voorstelling. Uw ticket is de eerste stap naar uw eigen fortuin. Ruilen: van Konijn naar een Fortuin is in het Venrayse theater te zien op donderdag 6 april om 20.30 uur.

Zangeres en componiste La Pat (Patty Trossèl) veroverde in 1991 in één klap de Nederlandse podia met Eine Frau für die Liebe. Het publiek viel massaal voor haar unieke stemgeluid, verrassende composities en extravagante act. In de loop van haar carrière, die langs Hollywood en India voerde, kiest La Pat voor een steeds soberder koers, die totaal draait om muziek. In Winter's choice laat ze met drie muzikanten haar nieuwste liedjes horen, geïnspireerd op de poëzie van de excentrieke negentiende-eeuwse Engelse dichter John Clare.

Dit repertoire wordt voorafgegaan door een greep uit haar oeuvre, waarbij de kwetsbaarheid der dingen niet wordt geschuwd. La Pat is in de schouwburg te gast op vrijdag 7 april om 20.30 uur. Voor meer informatie of het reserveren van tickets, kijk op www.schouwburgvenray.nl.


Regionale app voor zwangeren

Beugen| Zwangere vrouwen in de regio Noordoost-Brabant en Noord-Limburg kunnen gebruikmaken van de ZwApp, een medische app die zorgt voor betrouwbare informatie en adviezen over zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Uniek is dat de ZwApp rekening houdt met medische gegevens en inspeelt op de persoonlijke situatie van de aanstaande moeder. De ZwApp is ontwikkeld door verloskundigen en gynaecologen van het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) Geboortezorg aan de Maas, Maasziekenhuis Pantein. Verschillende verloskundige praktijken en kraamzorgorganisaties maken hier deel van uit. Het VSV is het eerste VSV in Brabant en Limburg dat werkt met de ZwApp. Iedere zwangere vult bij aanvang in de ZwApp een persoonlijk profiel in. Op basis van dit profiel krijgt zij gedurende de hele zwangerschap en kraamtijd informatie op maat.

De ZwApp bevat naast nuttige informatie ook allerlei functionaliteiten. Zwangeren kunnen zelf hun bloeddruk en gewicht bijhouden, maar ook het geluid van het hartje opnemen tijdens de controle bij de verloskundige of gynaecoloog. Ze kunnen een dagboek bijhouden en foto's op de tijdlijn plaatsen. Ook bevat de ZwApp een agendafunctie. Meerdere mensen kunnen de app downloaden en de uitgetelde datum invullen, zodat bijvoorbeeld ook partner, grootouders of andere familieleden de zwangerschap kunnen volgen. De app is er puur ter ondersteuning tijdens de zwangerschap tot tien dagen na de bevalling en heeft geen commercieel doel. De ZwApp is te downloaden via www.zwapp.info, Appstore of Google Play.


Concertcyclus St. Willibrorduskerk

Deurne | In de St. Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne vindt op zondag 2 april om 16.00 uur een heel speciaal concert plaats.

Dit concert is tot stand gekomen in een samenwerkingsverband van de Regionale Werkgroep Vorming en Toerusting van de Protestantse Kerken en de werkgroep Concertcyclus van de Stichting Behoud St. Willibrorduskerk. Onder de titel De zeven kruiswoorden in muziek en Woord verzorgt een zevental voorgangers van zowel katholieke als protestantse kerken korte meditaties die afgewisseld worden met liederen door het koor van de Jonge Kerk uit Roermond. Dit koor bestaat uit ongeveer vijftig leden en zingt vrijwel wekelijks in de vieringen van de Jonge Kerk, een oecumenische basisgemeente. Het concert is vrij toegankelijk. De Protestantse kerken van Deurne, Venray, Elzendorp (Gemert-Boekel), Boxmeer, Asten-Someren hebben een jarenlange traditie van gezamenlijke lezingen, voorstellingen en concerten. De katholieke Parochie Heilige Willibrord Deurne neemt deze activiteiten altijd graag op in het jaarlijkse programma van oecumenische activiteiten. Het is voor het eerst dat voorgangers van al deze kerken samen het woord voeren.


Open dag Peelmuseum

America | Naar aanleiding van de start van het museumseizoen houdt stichting het Peelmuseum in America op zondag 9 april een open dag met diverse activiteiten. Zo staan er diverse Opel oldtimers en zijn er diverse oldtimerbrommers te bewonderen. Verder zijn er demonstraties met radiografische bestuurbare (battle)tanks. Dansgroep Samen dansen geeft een demonstratie en in en om het museum staan gidsen dievragen kunnen beantwoorden. De open dag duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Zie ook www.peelmuseum.nl.