Geslaagde Horeca & Food Inspiratie Venray

Oostrum | In totaal bezochten 6.869 geïnteresseerden Horeca & Food Inspiratie Venray 2017. Het vernieuwde concept, met meer aandacht voor ambacht en beleving, zorgde voor een kwaliteitsslag.

"Horecapartijen spraken hier hun waardering over uit. Partners willen de samenwerking voor 2018 intensiveren en nieuwe partijen willen ook aansluiten om deze beurs verder op de kaart te zetten. Mooiere complimenten kunnen we niet krijgen", zegt organisator Rinda Woerlee. Op de drie beursdagen (20, 21 en 22 maart) was de vloer gevuld met een mix van jonge ijverige studenten die helemaal verknocht zijn aan het vak tegenover gevestigde horecanamen met evenveel hartstocht. "Ze hebben allemaal het vuur in hun ogen en de liefde voor het vak dat er vanaf spat", legt Woerlee vol trots uit. "De Bourgondische kracht van culinair Limburg was volop te zien en te proeven, met name op het Streekgastronomieplein. Hier waren continu demonstraties te volgen van lokale chef-koks waarbij ze steekproducten op creatieve wijze klaarmaakten en presenteerden." De beursvloer was dit jaar voor het eerst opgedeeld in diverse clusters. Voor iedere discipline was aanbod. Van allerlei soorten snacks en gezonde maaltijden tot klassiek en halal en van authentieke brouwerijen tegenover nieuwe merken tot horeca-apparatuur en andere ondersteunde producten zoals drukwerk en personeelsdiensten. "Ik moet met name de lokale ondernemers bedanken voor hun inzet", zegt Woerlee. "Zij hebben massaal de schouders onder dit nieuwe concept gezet. Het resultaat is fantastisch en biedt veel vertrouwen voor 2018. We gaan door op deze ingeslagen weg; blijven samenwerken met de branche, luisteren naar de markt en inspelen op hun behoeften." Horeca & Food Inspiratie Venray is een platform voor exposanten uit de horeca, catering, gastronomie, foodservice en fastservice. De editie van Horeca & Food Inspiratie 2018 in Evenementenhal Venray vindt plaats op 12, 13 en 14 maart. Meer informatie:
www.evenementenhal.nl/horeca.


Koplopers Fotowedstrijd 2017

Venray | In Noord-Limburg werken gemeenten, partners en verenigingen samen om groenste en gezondste regio te worden.

Samen met alle inwoners in Noord-Limburg, willen ze sport en bewegen in beeld brengen met een speciale fotowedstrijd. Wij zijn Koplopers houdt de Koplopers Fotowedstrijd 2017. Gedurende acht weken kan iedereen uit Noord-Limburg via de Facebook-pagina van Wij zijn Koplopers foto's van sport en bewegen insturen. De mooiste foto's worden beloond met een prijs en worden getoond op het platform wijzijnkoplopers.nl en gedeeld via Facebook.

Verzamel stemmen en wordt periodekampioen Via de Facebook-pagina Wij zijn Koplopers kun je sportieve foto's insturen. Daarna kun je vrienden vragen om te stemmen op de door jouw ingestuurde foto. Elke twee weken wordt de foto met de meeste stemmen verkozen tot periodekampioen. Uiteindelijk bepaalt de jury wie van de vier periodekampioenen naar huis gaat met de titel: Koplopersfotograaf van 2017.

Naast de hoofdprijs, een GoPro, gaan ook de overige periodekampioenen niet met lege handen naar huis. Meer informatie Meer weten over de wedstrijd en hoe mee te doen? Ga naar
www.wijzijnkoplopers.nl.


Ontmoeting met vluchtelingen

Venray | Na het succes van de ontmoetingsbijeenkomst met vluchtelingen op 3 februari komt er op vrijdag 7 april een vervolg.

Tijdens deze tweede bijeenkomst in MFC Brukske wordt iedere bezoeker gevraagd hapjes mee te nemen om uit te delen. Bovendien wordt een deel van de bijeenkomst ingevuld door in groepjes samen te praten over de verschillende belangrijke gebeurtenissen en feesten in land van herkomst en in Nederland. Verder is er muziek met Rezkar en Baravi, het koor Adjambo en Omran Tawakalna en zijn familie.

Vanaf 18.30 uur is de ruimte open. Het officiële gedeelte begint om 19.00 uur. Aanmelden kan via e-mail werkgroep@vluchtelingenwelkomvenray.nl.


Okur Ensemble in Geijsteren

Geijsteren | Cultuurpodium Geijsteren houdt in de St. Williborduskerk in Geijsteren op zaterdag 29 april vanaf 20.00 uur een opreden door het Okur Ensemble.

Het Okur Ensemble is opgericht in 2013 en geniet inmiddels internationale bekendheid. Het ensemble bestaat uit vijf musici die met passie zoeken naar pure expressie die versterkt wordt door de eigenheid van iedere speler. Dat levert pure en spannende muziek op, boeiend om naar te luisteren en te kijken. Okur speelt voornamelijk muziek van de jonge Nederlandse componist Orkun Agir. Vreugde, verdriet, verlangen, angst en dwaasheid, maar bovenal de liefde worden op een beeldende manier verklankt. Agir verbindt samen met Okur op een bijzonder originele manier moderne westerse klassieke muziek met de traditionele Ottomaanse en Anatolische stijlen. Kaartjes zijn verkrijgbaar via e-mail info@cultuurpodiumgeijsteren.nl of telefonisch te bestellen via het secretariaat (Monique van Nispen tot Pannerden) (0478)546684.


Rijbewijskeuring

Venray | Wie voor verlenging van het rijbewijs een medische keuring moet ondergaan, kan daarvoor op vrijdag 14 april terecht bij stichting De Kemphaan aan het Kennedyplein 1 in Venray. Vooraf moet wel even een afspraak worden gemaakt via telefoon (0478)586706. De volgende keuring is op vrijdag 12 mei.