Ook Lisa Erkens doet een gooi naar de titel Miss Beauty of Limburg.
Ook Lisa Erkens doet een gooi naar de titel Miss Beauty of Limburg. Foto: Henk Lammen

"Give it a shot!"

Venray | De gemeente Venray telt maar liefst twee deelnemers aan de finale van Miss Beauty of Limburg. Naast Fenne Lomme uit Geijsteren doet ook Lisa Erkens (20) uit Venray op zaterdag 13 mei in Valkenburg een gooi naar het kroontje, de eeuwige roem en de Nederlandse finale van de missverkiezing. "Ik wil zoveel mogelijk genieten!"

Door Henk Lammen

"Ik was die dag ziek", verklaart Lisa het feit dat ze niet meedeed aan de Limburgse casting voor de finale. "Gelukkig kon ik een week later in Brabant meedoen en sta nu alsnog in de finale." Ze heeft zojuist haar studie horecamanagement aan het ROC in Cuijk afgerond en werkt als gastvrouw bij 't Oud Postkantoor in Venray. Ze werd door Kimberley Xhofleer, vorig jaar Miss Beauty of Limburg en later zelfs Miss Beauty of the Netherlands, gestimuleerd om dit jaar mee te doen. "Ik heb vervolgens de stoute schoenen aangetrokken en de gok gewaagd. Give it a shot. Ik dacht, anders krijg ik er later spijt van", lacht ze. Ze werd altijd al getriggerd door missverkiezingen. "Ja, op tv keek ik altijd. Vond ik het leuk om te zien hoe iedereen zich presenteert. Ik denk dat ik er altijd stiekem van heb gedroomd om een keer mee te doen."

De dag van de casting in Etten-Leur was ze bloednerveus. "De zenuwen gierden door mijn lijf. Op tien centimeter hoge hakken lopen, valt dan niet mee. Gelukkig ging het dieper dan alleen maar mooi te zijn. Je krijgt een vragenronde in het Engels en moet dan ook in het Engels antwoorden. Waarom je mee doet, wat je wil bereiken? Hoe je in het leven staat?" Op het moment dat ze werd uitgekozen voor de Limburgse finale gingen blijdschap en ontroering hand in hand. "Ik sprong een gat in de lucht, mijn vader had de tranen in de ogen staan", fluistert ze bijna. Haar ogen glinsteren, ze geniet nog steeds na. Maar weet dat het echte werk nu pas gaat beginnen. Lisa laat rustig alles op haar afkomen. "Deze ervaring nemen ze me niet meer af. Ik ga de komende tijd heerlijk genieten en zie uiteindelijk wel hoe ver ik kom. Tijdens de casting waren er hartstikke slimme, intellectuele jongedames bij. Het ging er heel vriendschappelijk aan toe."


De deelnemers aan de finale zetten zich ook in voor een goed doel. Lisa Erkens is blij haar steentje te kunnen bijdragen: "Het grootste deel van de opbrengsten gaan naar Stichting Haarwensen. Veel kinderen die als gevolg van een medische behandeling of een andere oorzaak kaal zijn of worden, zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen. Stichting Haarwensen zorgt ervoor dat deze kinderen een pruik van echt haar kunnen dragen. Zonder dat daar kosten aan verbonden zijn voor de ouders." Hoe de verkiezing verder afloopt, Lisa spreekt nu al van een onvergetelijke ervaring. "Ik ga de komende tijd enorm veel leren. En het geeft mijn vertrouwen een enorme boost. Ik raad het iedereen dan ook aan om een keer mee te doen. Het is niet alleen beauty, de buitenkant, maar ook brains. Er komt veel meer bij kijken dan alleen maar mooi zijn."

Stemmen op Lisa kan via Sms Poll Limburg Lisa E naar 3010.