Geen info aan buurt bij plannen

VENRAY | Omwonenden worden door de gemeente niet actief geïnformeerd over bouwplannen in de buurt. Volgens het college is het onmogelijk te bepalen wie wel of niet tot de kring van belanghebbende buurtbewoners behoort.

Het CDA constateert dat burgers vaak overvallen worden door bouwplannen in hun omgeving. Sinds de ruimtelijke procedures niet meer worden gepubliceerd op de gemeentepagina in Peel en Maas, zijn bewoners vaak niet op de hoogte. De ruimtelijke plannen staan wel op de gemeentelijke website, maar die zijn lastig te vinden. Het CDA diende daarom in juli 2016 een motie in die raadsbreed werd aangenomen.

Het college meldt niet aan de wens tegemoet te kunnen komen. Wel worden voortaan alle bekendmakingen gepubliceerd op Overheid.nl. Burgers kunnen zo toch op de hoogte blijven van wat er in hun buurt gebeurt. Iedereen kan zich gratis abonneren met een e-mailadres. Met het doorgeven van postcode en huisnummer kan worden aangegeven over welk gebied informatie wordt ontvangen. Er volgt automatisch een mail bij alle plannen en wijzigingen in de buurt.