Toch 's nachts huisartsenpost?

VENRAY | Het college wil zich nog niet neerleggen bij de sluiting in de nachtelijke uren van de huisartsenpost in medisch centrum Wieënhof. Vanaf maandag 3 april is de huisartsenpost tussen 's avonds elf uur en 's ochtends acht uur dicht.

Patiënten uit Venray kunnen 's nachts voor spoedgevallen alleen nog terecht bij de spoedpost in Venlo. De SP heeft verontruste vragen gesteld. De SP verzette zich ook al tegen het verdwijnen van nachtapotheek. Het is binnen een jaar de tweede sluiting die de regio Venray treft. Het college meldt dat de huisarts de inspanningsverplichting heeft bij spoed binnen vijftien minuten bij de patiënt te zijn. De reisafstand vanaf de spoedpost in Venlo is al gauw een halfuur. B en W gaan in gesprek met huisartencoöperatie Cohesie om te bezien of de nachtelijke huisartsenpost toch kan blijven. Mogelijk met hulp van andere zorgaanbieders.

Opvallend is dat Cohesie de gemeente niet op de hoogte heeft gesteld. Via Zorgbelang Venray kreeg het college eind januari het signaal dat de sluiting op handen was. Op 2 februari had wethouder Lucien Peeters (CDA) een spoedoverleg met Cohesie. Peeters kreeg te horen dat er nog geen besluit was genomen en dat 'het nog in onderhandeling was'. Op 20 februari werd de gemeenteraad geïnformeerd over het besluit. B en W melden in de brief aan de SP de sluiting te betreuren. 'Het is jammer dat een voor Venray zo belangrijke voorziening in Venlo wordt ondergebracht. Wij hadden graag meer ruimte gehad voor overleg om te zoeken naar oplossingen.' Tevens zegt het college begrip te hebben voor de economische motieven. 'Wij begrijpen dat de nachtopenstelling niet rendabel is voor een of twee bezoekers'.