Impasse renovatie scholen Landweert

VENRAY | De verhuizing van de Montessorischool naar het voormalige schoolgebouw van De Landweert is nog steeds niet rond. Knelpunt is de financiering van onder meer de kinderopvang. Dat meldde onderwijswethouder Martijn van der Putten (D66) onlangs in de commissie Leven.

De opzet is dat fusieschool De Klimboom geheel onderdak krijgt in het voormalige gebouw van De Vlaswei. Het naastgelegen pand van De Landweert is bestemd voor de Montessorischool die nog gehuisvest in de schoolwoningen.

Komende zomer moest de verhuizing plaatsvinden, maar er is nog steeds geen overeenstemming bereikt met schoolbestuur Mozon. De gemeenteraad heeft 1,4 miljoen euro uitgetrokken voor de renovatie van de gebouwen. "Maar het gaat om kinderopvang en andere specifieke eisen. Hiervoor moet alternatieve financiering gezocht worden", zei Van der Putten. In januari is gesproken met de schoolbesturen Mozon en SPOV. "We wilden snel een akkoord bereiken om met de bouw aan de slag te kunnen gaan", aldus de wethouder. Onlangs kreeg de gemeente een brief waarin Mozon meldde geen financiƫle bijdrage te kunnen leveren. "Daardoor duurt het weer langer. We moeten wellicht terug naar de tekentafel."