Ook aan de Hoefslag in Oostrum werden woensdag bomen en struiken geplant.
Ook aan de Hoefslag in Oostrum werden woensdag bomen en struiken geplant. Foto: Henk Lammen

Bomen verbinden

Oostrum | Bomen verbinden. Dat was woensdag het thema van nationale boomfeestdag 2017. In de gemeente Venray legden de leerlingen van basisschool De Meulebeek uit Oostrum de verbinding en plantten de bomen.

Om precies te zijn, de 28 kinderen uit groep 5 van de Oostrumse basisschool.

Na het welkomstwoordje van wethouder Ike Busser en een lesje over bomen en bomen planten door Gerrit Linders, gingen de kinderen met de spade aan de slag om twaalf bomen en een aantal struiken te planten bij de Watermolen en aan de Hoefslag in het dorp. Ze kregen daarbij natuurlijk hulp van leerkracht Joof Theeuwen.

Na het planten van de bomen gingen alle kinderen gezamenlijk terug naar school, waar iedereen een appel en een armbandje kreeg aangeboden. Dit jaar is een feestjaar, want de stichting Nationale Boomfeestdag viert z'n zestigste verjaardag. Het thema Bomen verbinden is gekozen vanwege het feit dat het in 2017 25 jaar geleden is dat het verdrag van Maastricht getekend is en de Europese Unie een feit werd. Daarnaast verwijst het thema naar de partnersteden waarmee vele gemeenten verbonden zijn.

Sinds 1967 hebben miljoenen kinderen in totaal in Nederland ongeveer tien miljoen(!) bomen geplant. Dat zijn meer dan 2200 voetbalvelden vol met bomen.

Op Peel en Maas TV is een verslag van de viering van nationale boomfeestdag in Oostrum te zien. Deze uitzending terugkijken kan onder meer via de website en de Facebookpagina van Peel en Maas (TV).