Afbeelding
Foto:

Open dag Medisch Centrum Wieënhof

Venray | Vijf jaar geleden opende het Medisch Centrum Wieënhof zijn deuren. Een aantal medische specialismen onder een dak gevestigd om de cliënten zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen.

Het centrum groeide gestaag. Het aantal specialismen breidde uit en nu wordt het vijfjarig bestaan aangepakt om iedereen kennis te laten maken met de Wieënhof. "We willen de mensen kennis laten maken met onze mogelijkheden", legt Erna Mombarg, apotheker in de Wieënhof uit. "Want door alle uitbreidingen zijn we uitgegroeid naar Wieënhof 2.2." Bestaande cliënten kennen een deel van de disciplines maar krijgen nu de gelegenheid om met alle disciplines kennis te maken. "En dat geldt ook voor mensen die nog nooit in het medisch centrum zijn binnengeweest", vult huidtherapeute Henriëtte Vievermans aan.

En dat zijn behoorlijk wat specialismen. Naast de huisartsenpraktijk en de apotheek zijn in de Wieënhof bijvoorbeeld Podotherapie, psychiater, wondpoli, speltherapie, Breastcare, revalidatie, huidkliniek, een traveldoctor, voetzorg, biometisch centrum, psychologenpraktijk en fysiotherapie gevestigd. "Al deze zorgverleners/ specialismen kunnen op hun eigen manier bijdragen aan de gezondheid van de inwoners van Venray en omgeving."

De open dag kent een speels karakter. "Gasten krijgen bij binnenkomst een goodie bag, die ze aan de hand van een puzzeltocht, zelf kunnen gaan vullen. In onze optiek een leuke manier om met onze specialisten kennis te maken. Bovendien kunnen de gasten hier ook nog een leuke herinnering aan overhouden", legt Ria van den Einden van Breastcare uit.

"2.2 staat voor 2020", vertelt Erna verder. "We willen laten zien dat we klaar zijn voor de toekomst en iedereen, jong en oud, mag dat ook weten. Daarom is heel Venray welkom a.s. zaterdag 25 maart van 11.00 tot 15.00 uur in ons medisch centrum aan de Leunseweg. Koffie, thee of iets fris met wat lekkers staat klaar. En de kinderen kunnen de kleurplaat inleveren en daarmee grabbelen in de grabbelton en een leuke prijs winnen."