Afbeelding
Foto:

EK indoor modelstockcars

Horst | SRP de Peeldrivers houdt op zaterdag 1 en zondag 2 april voor de 23ste keer in successie het Europese indoorkampioenschap in De Mèrthal in Horst.

Deelnemers uit Nederland, België, Duitsland, Engeland, Schotland en de USA strijden om de titel Europees Indoorkampioen 2017 met als inzet de MPR Pijnenburg wisseltrofee.

Uit de vele deelnemers maar liefst 25 rijders uit Engeland. Hét bewijs dat dit evenement in Horst zeer hoog staat aangeschreven bij de internationale rijders.

Dat de vloer optimaal geschikt is van de Mèrthal blijkt uit de hoge snelheiden die de stockcars de laatste jaren bereiken. Op de rechte stukken halen deze toch relatief kleine race auto's topsnelheden van zo'n 80 à 90 km/uur. Door deze hoge snelheden is er een speciale computertelling. Hierdoor wordt de gehele wedstrijd perfect geregistreerd. Diverse toprijders uit de regio behoren tot de grote favorieten voor deze felbegeerde Europese titel. Rijders uit Engeland hebben jarenlang op kop gelegen bij internationale wedstrijden, maar de laatste jaren zijn het steeds meer de Nederlanders die zich bij de top voegen. Zij zullen zeker ook dit jaar weer hoge ogen gooien tijdens het indoorspektakel in de Mèrthal. Ook indoorkampioen 2016, Johan van Zoggel uit Nistelrode, verschijnt weer aan de start. Daarnaast zijn ook outdoor wereldkampioen 2016 Ben Harding (Engeland) en outdoor Europees kampioen Maikel Rutten (Pannerden) van de partij. Ook dit jaar wordt er een juniorfinale gereden (rijders onder de 16 jaar). Op zaterdag 1 april staan van 12.00 tot 17.00 uur de vrije trainingen op het programma. Op zondag 2 januari beginnen de voorrondes om 10.00 uur en strijden vanaf 14.30 uur de beste 24 rijders in de halve finale. De grote finale met de zes beste rijders staat om 17.30 uur gepland. De entree is beide dagen gratis. Voor meer informatie: www.peeldrivers.nl.