Motorcrossers in de prijzen

Overloon | Romé Huibers (Oirlo) en Kevin Simons (Well, foto)) hebben tijdens motorcrosswedstrijden in Overloon een tweede plaats behaald in hun klasse.

Huibers pakte in de eerste manche bij de quads inters de leiding en liep gestaag weg bij de concurrentie om ook als eerste over de finish te komen. In de tweede manche zat hij lang achter Johan Gommans (Oirlo) en Jim Schamp (Oss). Drie ronden voor de finish wist Huibers de tweede plaats over te nemen achter Ruben van Lith (Uden). Op de finishlijn kwam hij 0,2 seconden tekort en werd hiermee ook tweede in het dagklassement. Bij de 85 cc grote wielen werd ook Kevin Simons tweede. Simons profiteerde in de eerste manche van een val van Jeremy Knuiman (Wijchen) en greep de manchezege. In de tweede manche nam Knuiman in de derde ronde de leiding over van Simons. Simons kwam op de finishlijn 0.7 seconden tekort en werd hiermee ook tweede in het klassement. Achter hen won Britt Jans-Beken de strijd om de laatste podiumplaats voor Joey van der Zanden (Wanssum) en Amber Simons (Well). Diego Hanen (Venray) behaalde de derde plaats bij de quads standaard. Tijdens het ONK-quads beleefde Joe Maessen (Ysselsteyn) een zwaar weekend. In de eerste manche lag Maessen tot de laatste ronde op een tweede plaats om vervolgens niet over de finish te komen. In de tweede manche liep hij bij de start al een forse achterstand op door een val om nog als 27ste over de finish te komen. De opgelopen achterstand in de tussenstand bedraagt inmiddels meer als 100 punten. Daardoor wordt titelprolongatie een moeilijk verhaal. Foto: Maycel de Bruijn