Meer dan 5000 mensen, jong en oud, brachten zaterdag een bezoek aan Kies Techniek.
Meer dan 5000 mensen, jong en oud, brachten zaterdag een bezoek aan Kies Techniek. Foto: Rikus ten Brücke

Kies Techniek weer een succes

Venray | Stichting Kies Techniek Venray en Inalfa Roof Systems kijken terug op een zeer geslaagde manifestatie. Een twintigtal Venrayse bedrijven en zes onderwijsinstellingen haalde zaterdag tijdens de open bedrijvendag alles uit de kast om de jeugd kennis te laten maken met technologie in al haar facetten.

Inalfa Roof Syteems, de leverancier van schuifdaksystemen voor de automobiel- en truckindustrie was met meer dan vijftig medewerkers op de been, kon als gastbedrijf meer dan 5000 bezoekers, jong en oud, begroeten.

Voor het eerst werden de bedrijven beoordeeld door zowel een kinderjury, dit jaar leerlingen van basisschool Focus, en een vakjury, bestaande uit oud-voorzitter Wilma Manders en voormalig bestuurslid Eric Peters. Peter Verhoeven van Verhoeven Timmerfabriek mocht na afloop de door de kinderjury uitgereikte juryprijs in ontvangst nemen als beste bedrijf.

Argowil Cable Confection & Assembly kon terugkijken op een geslaagde recordpoging. Op maat draad- en kabelbomen maken voor de industriële markt is de corebusiness van Argowil. Het jubilerende, twintigjarige bedrijf van directeur-eigenaar Frank Arts ging de uitdaging aan om met zo veel mogelijk leerlingen één kilometer kabel te maken.

De laatste meter werd gekoppeld aan een schuifdak, zodat, geheel in lijn met het thema van Kies Techniek dit jaar, met een nieuw record 'het dak eraf' ging bij Inalfa. Rond 15.30 uur werd de beoogde lengte van 1000 meter gehaald, en konden Frank Arts van Argowil en Hans Jennissen van Inalfa Roof Systems met een druk op de knop het schuifdak openen.