Afbeelding
Foto:

Koffieconcert mannenkoor

Venray | Het Venray's Mannenkoor opent een vol concertjaar met een koffieconcert op zondag 9 april in de schouwburg van Venray.

Het concert start om 11.30 uur. Niet alleen het Venray's Mannenkoor treedt op. Canto Rinato, een ensemble van 22 zangers en zangeressen, brengt uit zijn repertoire 20e eeuwse werken en Deseti Brat, dat bestaat uit acht Sloveense zangers, voert Sloveense volksliederen uit op het podium van de kleine zaal. Het Venray's Mannenkoor heeft in 2017 een volle concertagenda.

Eind mei doet het koor mee aan een internationaal concours voor koren in Lindenholzhausen in Duitsland. Dit concours wordt slechts eens per zeven jaar gehouden. Er nemen zo'n tachtig koren aan deel.

Het koffieconcert kan gezien worden als een generale repetitie voor dit concours. Het Vocaal Ensemble Canto Rinato bestaat pas sinds 2009, en is dus nog jong vergeleken met het meer dan 100-jarige bestaan van het Venray's Mannenkoor. Toch is het ensemble snel bekend geworden, vanwege de nagenoeg perfecte uitvoeringen. Ook dit ensemble staat onder leiding van Anton Kropivsek, net als het mannenkoor.

En minstens zo uniek is Deseti Brat. Deze Sloveense zangers hebben vele internationale prijzen gewonnen, en zijn nu in Nederland. Zij brengen Renaissance liederen en Sloveense volksliederen. Kaarten zijn te koop via www.venraysmannenkoor.nl.

Foto: Deseti Brat uit Sloveniƫ.


Zwemloop

Venray | ATV Venray houdt op zondag 2 april de 16e editie van de Laco-zwemloop. De zwemloop is een wedstrijd waarbij gestart wordt met zwemmen in zwembad De Sprank in Venray, waarna direct gestart wordt met het hardlopen.

Net als andere jaren vindt deze zwemloop plaats in sport- en zwemcentrum De Sprank en in natuurgebied Vlakwater in Venray. Iedereen kan meedoen, van jong tot oud van recreant tot wedstrijdatleet over diverse afstanden. Bij voldoende deelname worden er in elke categorie klassementen opgemaakt. De eerste start is om 9.00 uur Voor informatie en het programma kijk op www.atvvenray.nl bij het kopje Zwemloop.

Inschrijven kan via www.ntbinschrijvingen.nl. Bij vragen: Martien Dupont, telefoon (0478)511545 of Franci Reintjes, telefoon (0478)510382.