Leunen slaat na rust toe tegen DEV

Leunen-DEV Arcen 2-1 (0-1).

Doelpunten: Leandro Loenen en Pim Weijs.

LEUNEN | Leunen won het belangrijke thuisduel in de onderste regionen met 2-1 van DEV-Arcen in de vierde klasse F.

De ploeg van trainer Vincent van Sambeek deed goede zaken want ook de concurrenten SVEB en Montagnards verloren. Leunen wilde ook wat rechtzetten van de wanprestatie van een week eerder toen uit met 4-0 van Resia werd verloren. Toch kenden de oranje-witten een stroeve start. Na een halfuur namen de bezoekers de leiding. Na een misverstand in de Leunse defensie kwamen de Arcenaren op voorsprong: 0-1. Leunen leek even aangeslagen door die tegenslag. DEV-Arcen kreeg voor rust nog enkele kansen, maar gelukkig voor de thuisploeg bleef de schade halverwege beperkt tot een 0-1 achterstand.

De Leunse equipe kwam na rust goed uit het kleedlokaal. In de 56e minuut viel de gelijkmaker. Uit een hoekschop van Leandro Loenen maakte Pim Weijs het de mistastende DEV-doelman lastig. Mede door de wind verdween de bal in het doel: 1-1. Met veel inzet drukte Leunen door. Na 73 minuten zette Pim Weijs, die tijdens de rust was ingevallen, de thuisploeg op voorsprong: 2-1. DEV-Arcen probeerde nog wel druk uit te oefenen maar de Leunse defensie hield stand. De beste kans was in de slotfase nog voor de thuisploeg toen Gijs Mooren doorbrak over rechts. Uit zijn pass ging Sjoerd van de Winkel alleen op het doel af maar hij strandde op de DEV-keeper.

Merselo wint door vroeg doelpunt

Merselo-BVV'27 1-0 (1-0).

Doelpunt: Bas Litjens.

MERSELO | Koploper Merselo versloeg voor eigen publiek middenmoter BVV'27 met 1-0 in de vijfde klasse G. De winnende treffer in deze rommelige gemeentelijke derby kwam al na negen minuten van topschutter Bas Litjens.

Merselo miste door blessures doelman Bram van Soes en laatste man Niels de Klerk. Bij BVV'27 keerden drie spelers terug na een schorsing. Met de wind mee kreeg Merselo een veldoverwicht. Maar de harde wind deed ook veel afbreuk aan het spel. Combinatievoetbal was vrijwel onmogelijk. Na negen minuten veroverde Ahmad Qurishi links op het middenveld de bal. Met een bekeken steekbal bracht hij op rechts Bas Litjens in stelling die het strafschopgebied binnendrong. Met een zuivere uithaal verdween de bal in het doel: 1-0.

De Blitterswijckers moesten nu komen. Halverwege de eerste helft was er een gevaarlijke uitbraak. De attente doelman Joris Peeters haalde de bal net op tijd weg voor de voeten van de BVV-spits. Met de wind als bondgenoot slaagde Merselo er voor rust niet in de voorsprong te verdubbelen.

Na de pauze was de eerste kans voor Camiel Kroonen maar BVV-doelman Davey Engels verwerkte het schot tot corner. BVV'27 deed er een schepje bovenop en joeg op de gelijkmaker. In de 78e minuut kwamen de Blitterswijckers met tien man te staan. De arbiter trok de rode kaart na een overtreding op Ahmad Qurishi. In de slotfase speelde Merselo het duel zonder problemen uit.