Tien Ysselsteyners naar 1-1 remise

Ysselsteyn-Melderslo 1-1 (0-0).

Doelpunt: Stan Bouten.

Rode kaart: 23. Ronnie Bovee (Ysselsteyn) na twee keer geel.

YSSELSTEYN | Lijstaanvoerder Ysselsteyn behaalde thuis tegen Melderslo een zwaar bevochten 1-1 gelijkspel in de vierde klasse F.

De koploper startte sterk en miste in het openingskwartier twee goede kansen. Eerst redde de Melderslo-doelman knap op een inzet van Dennis Teunissen. Even later trof Frank Jespers de lat.

Na 23 minuten kwam Ysselsteyn met tien man te staan toen Ronnie Bovee vlak na elkaar twee keer geel kreeg. Vanaf dat moment was het eigenlijk geen wedstrijd meer. Het spelpeil zakte naar een bedenkelijk niveau en de irritaties namen toe. Ysselsteyn was met tien man zeker niet de mindere.

Na de thee veranderde het spelbeeld niet. De twee hardwerkende ploegen waren niet bij machte iets forceren. Toch kwam Ysselsteyn uit het niets op voorsprong. Stan Bouten schoot op doel en de keeper miste de bal. Blijkbaar verwachtte Melderslo een fluitsignaal vanwege een overtreding, maar de arbiter wees naar de middenstip: 1-0. Melderslo deed er een schepje bovenop. De thuisploeg kwam wel wat onder druk, maar hield de controle. In de 78e minuut ontstond uit een dood spelmoment toch de 1-1 gelijkmaker. In de slotfase kwamen er over en weer nog kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Verlies Holthees op bezoek bij VIOS

VIOS'38-Holthees 2-1 (2-0).

Doelpunt: Kay Wijenberg.

BEUGEN | Holthees verloor uit tegen VIOS'38 in Beugen met 2-1 in de vijfde klasse G.

Na drie minuten werd invaller-doelman Arjan Loenen, hij verving de geschorste Peter van den Heuvel, verrast door een hoekschop. Door de harde wind waaide de bal ineens in het doel: 1-0. Vlak voor de pauze liep de thuisploeg uit naar 2-0. Nadat de bal vanaf de achterlijn werd teruggelegd. Na de hervatting probeerde Holthees met de wind mee terug te komen in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd zorgde Kay Wijenberg, van buiten de zestien, met een prachtige uithaal in de kruising voor de aansluitingstreffer: 2-1. Holthees maakte in het slotkwartier jacht op de gelijkmaker. De beste kans was nog voor Boy Janssen maar de bal verdween net voorlangs het doel.