SVOC'01 verslaat SV United in derby

SVOC'01-SV United 5-3 (1-2).

Doelpunten: 7. Tijs Loonen (eigen goal) 0-1; 24. Bart Jenneskens (strafschop) 1-1; 30. Michal Kolodziejski 1-2; 48. Kevin Koolhof (strafschop) 1-3; 54. Danny Houwen 2-3; 70. Marthijn Coppers 3-3; 84. Danny Houwen 4-3; 92. Danny Houwen 5-3.

OIRLO | SVOC'01 won thuis de doelpuntrijke derby tegen SV United met 5-3 in de vijfde klasse G. De tricolores wisten in de tweede helft de 1-3 achterstand nog om te buigen in een 5-3 zege,

Op het winderige sportpark De Heesakker kwam SVOC'01 al snel ongelukkig op achterstand. Verdediger Bart Jenneskens wilde de bal wegwerken, maar via de rug van teamgenoot Tijs Loonen verdween de bal in het eigen doel: 0-1. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg langszij. Na een hoekschop werd Joost Deenen vastgehouden door een tegenstander: strafschop. Aanvoerder Bart Jenneskens kwam naar voren om het vonnis te voltrekken: 1-1.

SV United zocht opnieuw de aanval. Na een halfuur legde Indy Phillips de bal vanaf de achterlijn terug op Michal Kolodziejski die de bezoekers weer op voorsprong zette: 1-2. Na de pauze had SVOC'01 de wind mee. Na drie minuten kreeg ook SV United een penalty. Ditmaal vond de thuisploeg het een te zware beslissing van de arbiter. De leidsman zag in de sliding van Tijs Loonen op de bal een overtreding tegen Michal Kolodziejski. De bal ging op de stip en Kevin Koolhof bracht de stand op 1-3.

Tien minuten later betwistte SV United de aansluitingstreffer. Na een combinatie tussen Bram Tacken en Marthijn Coppers scoorde Danny Houwen, al dan niet in buitenspelpositie, de 2-3. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van de grensrechter van SV United. Het spel golfde op en neer met dreigende momenten voor beide doelen. In de 70e minuut kwam SVOC'01 op gelijke hoogte. Marthijn Coppers nam een vrije trap vanaf twintig meter. Via een United-verdediger en met de wind mee zeilde de bal over keeper Bas Rademacher in het doel: 3-3. Beide ploegen gingen voor de volle winst.

De ingevallen Bram Lookman dook vrij voor het SVOC-doel op en hij scoorde, maar de treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd tot ongenoegen van SV United. SVOC'01 sloeg in de slotfase toe. Uit een inworp van Maikel Wismans gaf Rob Houwen een voorzet aan zijn broer Danny die koppend de 4-3 scoorde. Nadat Rob Houwen de paal trof, viel de beslissende treffer in de blessuretijd. Uit een verre uittrap van doelman Nick Classens ging Danny Houwen met de bal aan de haal. Hij kapte zijn tegenstander uit en scoorde zijn derde doelpunt: 5-3. Al met al een zwaarbevochten zege voor SVOC'01 in een enerverende derby waarin SV United meer verdiend had.