Sporting ST blijft dubbele cijfers nog net bespaard

Sporting ST-Grashoek 1-9 (0-4).

Doelpunt: Kevin Goldschmidt.

SWOLGEN | Het kop-staartduel in de vijfde klasse E tussen Sporting ST en Grashoek eindigde in een eclatante 1-9 overwinning voor de bezoekers. Het arme Sporting ST had thuis niets in te brengen tegen de veel sterkere koploper.

Na twee minuten leidde de thuisploeg zelf het doelpuntenfestival in. Kevin Goldschmidt speelde wat hard terug op zijn eigen doelman Devin de Swart. De bal kreeg door de hard wind nog wat extra vaart en schoot onder de voet van de ongelukkige sluitpost door in het lege doel: 0-1. Die vroege tegenslag kwam de toch al kwetsbare hekkensluiter niet meer te boven. De snelle aanvalslinie van Grashoek kon zich helemaal uitleven en na achttien minuten stond het al 0-4. Daarna namen de bezoekers wat gas terug waardoor er voor rust geen doelpunten meer vielen.

Vlak na de pauze kon Kevin Goldschmidt iets terugdoen: 1-4. Daarna was het weer de beurt aan de bezoekers. Halverwege de tweede helft was de stand 1-7. In de 87e minuut viel de 1-8 en een minuut later de 1-9. Grashoek joeg nog op dubbele cijfers, maar tien tegentreffers bleef Sporting ST nog net bespaard.