SSS'18 stort in de tweede helft in

Minor-SSS'18 4-0 (0-0).

Doelpunten: Amin Elalji (3x) en Niels Stouten.

SSS'18: Massop; Wijenberg, Wout Janssen, Venhuizen, Rutten en Hendriks (Kuenen); Paul Janssen, Voesten en Lucassen (Koen van Bree); Luydens (Beckers) en Verlinden.

NUTH | Na de doelpuntloze eerste helft ging SSS'18 na rust flink onderuit (4-0) tegen Minor in de eerste klasse D. De Overloonse hekkensluiter moest in Nuth aantreden zonder Teun van Bree, Bas Joosten en Jesse Rommen.

Ook tegen Minor, dat net boven de rode streep stond, lukte het de Overloners niet uit het dal te klimmen. De geel-zwarten leden alweer de vijfde nederlaag op rij. Met nog zeven duels voor de boeg zal de ommekeer snel moeten komen om de dreigende degradatie naar de tweede klasse af te wenden. Minor was de handige aanvaller Amin Elalji de meest opvallende speler. Maar hij kon voor rust met zijn individuele acties de Overloonse defensie niet echt in de problemen brengen. De aanval van de bezoekers, met Renell Luydens dit seizoen voor het eerst in de basis als vervanger van Bas Joosten, kon evenmin potten breken. Het eerste doelgevaar ontstond na 25 minuten door een kopbal van Stan Venhuizen uit een vrije trap van Renell Luydens. De Minor-doelman was op zijn post. Even later brak Koen Verlinden door over links maar zijn schot verdween hoog over het doel. Aan de overzijde reageerde goalie Thomas Massop alert bij een doelpoging van Amin Elalji. Vlak voor rust schoot Renell Luydens een vrije trap rakelings langs het doel.

Na de thee kreeg SSS'18 direct een prima kans via Paul Janssen maar hij schoot hard over het doel. Even later brak de thuisploeg de score open. De bal zeilde uit een voorzet over de geel-zwarte verdediging en belandde voor de voeten van Amin Elalji: 1-0. SSS'18 probeerde wat terug te doen en kreeg ook kansen. De kopbal van Koen Voesten was een prooi voor de doelman. Koen Verlinden was dicht bij de gelijkmaker maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald.

Na ruim een uur straft Elalji een fout in de Overloonse verdediging genadeloos af: 2-0. Het verzet was gebroken en Amin Elalji slalomde door de defensie en voltooide zijn hattrick: 3-0. In de slotfase bracht Niels Stouten met een afstandschot de eindstand op 4-0.