Volharding: extra tijd opnieuw fataal

De Valk-Volharding 2-1 (1-0).

Doelpunten: 19. Sherry Kindo Kamara 1-0; 50. Jasper Lenkens 1-1; 92. Aart Verberne 2-1.

Volharding: Vullings; Van den Bosch, Kessels, Evers en Albers; Verstegen, Blenckers en Beurskens; Lenkens (56. Tissen), Van Rens en Brouwer.

VALKENSWAARD | Volharding verloor de uitwedstrijd tegen concurrent De Valk met 2-1 in de eerste klasse D. Door het verlieszakten de Vierlingsbekers naar de voorlaatste plaats, die rechtstreekse degradatie betekent.

Niet voor de eerste keer in dit seizoen moest Volharding in de slotfase het duel uit handen geven. De Vierlingsbekers waren defensief behoorlijk gehavend door het ontbreken van Roel Gerrits, Patrick van Kempen en Jeroen Schepens.

Vanaf de aftrap was het duidelijk dat het niet gemakkelijk zou worden voor het onwennig spelende Volharding. Er ging in de beginfase nogal wat mis bij de rood-witten. Er werd veel balverlies geleden omdat de spelers elkaar niet wisten te vinden. De Valk dook in de eerste tien minuten al twee keer gevaarlijk voor het doel op. Keeper Job Vullings maakte een kopbal onschadelijk en even later verdween een afstandschot over de lat. In de 19e minuut nam de thuisploeg de leiding door een prachtige treffer in de kruising van Sherry Kindo Kamara: 1-0. Enkele minuten later werd een doelpunt van de thuisploeg vanwege buitenspel afgekeurd. Pas in de 33e minuut kon Volharding zich voor het eerst offensief laten zien via een schot van Tim Brouwer. Een kopbal van Marc van Rens was een prooi voor keeper Dennis Verhoeven.

Het veldspel van Volharding werd in deze fase wat beter. Vlak voor rust ontstond er nog een goede kans voor Joep Beurskens maar wederom was keeper Verhoeven op zijn post. Na de pauze trok Volharding de stijgende lijn van het einde van de eerste helft door. In de 50e minuut gaf Marc van Rens vanaf links de bal aan Jasper Lenkens die de 1-1 gelijkmaker scoorde. Vlak daarna was Volharding bijna op voorsprong gekomen. Maar de uithaal van Tim Brouwer eindigde op de lat.

Het werd op het einde steeds meer een uitputtingsslag. De wedstrijd was meer spannend dan goed. In de slotfase probeerden beide teams met opportunistisch voetbal de wedstrijd naar zich toe te trekken. Tim Brouwer was opnieuw dicht bij een treffer. Op aangeven van de ingevallen Rick Tissen mikte Brouwer de bal vlak langs het doel. Arbiter Kox annuleerde wederom wegens buitenspel een doelpunt van de Valk. De ontmoeting leek dan ook in een 1-1 remise te eindigen. Maar in de blessuretijd ging het toch nog mis voor Volharding. Na knullig balverlies waren de verdedigers te laat terug waardoor Aart Verberne bij de tweede paal de 2-1 kon binnentikken.