Medio juli is er voor de tweede keer een danskamp in Venray.
Medio juli is er voor de tweede keer een danskamp in Venray. Foto: Danshuis Venray

Danskamp 2017

Venray | Danshuis Venray en Dansstudio 49 houden medio juli voor de tweede keer een danskamp in Venray. Na een geslaagde eerste editie in 2016 staat zaterdag 15 en zondag 16 juli opnieuw twee dagen in het teken van heel veel dans in Kunstencentrum Jerusalem.

Door Henk Lammen

"We hebben niet lang hoeven twijfelen", lacht dansdocente Myrna van Rens van Danshuis Venray of en wanneer er een tweede editie van Danskamp Venray zou komen. "Ruim 80 kinderen beleefden twee fantastische dansdagen in het kunstencentrum. Met uiteraard heel veel dans, maar ook andere activiteiten zoals knutselen, spelletjes doen en lekker eten en drinken. De oudste deelnemers bleven zelfs overnachten. Het kamp werd zondag afgesloten met een voorstelling voor ouders, familie, vrienden en bekenden."

Onder leiding van de dansdocenten Myrna van Rens, Karin Groenen en Eva Rutten kunnen de kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar zich ook dit jaar twee dagen uitleven tijdens danslessen. De kinderen verzamelen zich op zaterdagochtend in het kunstencentrum en gaan direct aan de slag met een intensief dansprogramma. De kinderen worden ingedeeld op niveau en krijgen diverse dansstijlen van enthousiaste en gediplomeerde dansdocenten. In de avonduren is er een gezellig en ontspannend programma. Karin Groenen van Dansstudio 49: "Op zondag gaan we al vroeg van start en eindigen we de dag met een kleine voorstelling voor iedereen die wil komen kijken. Het is echt een dansweekend dat kinderen die houden van dansen niet willen missen. Met alle toeters en bellen. Want naast het dansen en de activiteiten zorgen we ook voor een ontbijt, lunch, diner en iets lekkers voor de kinderen. Speciaal voor de kinderen van 4 tot en met 7 jaar is er een danskriebelkamp, een dansactiviteit zonder overnachting."

De dansdocenten Myrna van Rens, Karin Groenen en Eva Rutten staan voor kwaliteit op dansgebied, maar zeker ook voor een goede begeleiding en de veiligheid van de kinderen. Van Rens: "We zijn gedurende het hele weekend aanwezig, dus ook in de nachtelijke uren is er bekwame begeleiding van de kinderen.

De drie dansdocenten verheugen zich al op het tweede danskamp. "Alle dansfanaten uit Venray en omstreken zijn van harte welkom en kunnen het hele weekend komen dansen. Het wordt een fantastische happening", verwoordt Eva Rutten het gevoel van de drie docenten. "Er is veel aandacht voor techniek en choreografie. Het kamp moet niet alleen leuk en gezellig zijn, maar vooral leerzaam. Al is de instap laagdrempelig. Ook kinderen met weinig tot geen danservaring zijn net zo welkom."

De kosten van het danskamp bedragen 55 euro per kind. Voor meer informatie en/of aanmelding: www.danshuisvenray.nl.